sportski sportski sportski sportski

KOD

Može li tko pomrsiti račune “velike četvorke” ili će svi sa 2:0 u polufinale?

Premijer liga je došla do završne, najzanimljivije faze sezone.

Prvi polufinalist doigravanja prvenstva Hrvatske je Split, koji je sa 2:0 uspješno prošao Zabok. Nakon što su Žuti u prvom dvoboju bili prilično uvjerljivi na gostovanju u Zaboku, očekivao se lak posao u drugoj utakmici na Gripama, no tamo je bilo svega samo ne lakog posla. Zabok je pružio odličan otpor i Split se morao dobro pomučiti kako ne bi otišao u treću utakmicu.

Cibona je četvrtfinale otvorila domaćom pobjedom nad Škrljevom, koje je kao Zabok, pružilo vrlo dobar otpor. Ipak, Cibona je pokazala dominaciju, čim bi Jovanovićevi momci podigli agresivnost na obje strane terena, prednost bi narasla na nedostižnu za Škrljevo, koje se na kraju može zadovoljiti pristojnim porazom. Već u srijedu će Rajkovićeva momčad pokušati napraviti iznenađenje i odvesti seriju u treću utakmicu, no treba biti realan i reći da će im za to trebati najbolja utakmica sezone. Sve osim pobjede Cibone bilo bi veliko iznenađenje.

Utorak nam donosi nastavak četvrtfinala, odnosno preostala dva para. Od 17 sati u Gorici gostuje Sonik, koji je za vikend bio bolji od Šibenke i osigurao 5.mjesto i dvoboj protiv Sesarovog stroja. Obje ekipe u posljednje su se vrijeme mučile sa izostancima zbog izolacija pa je upitno u kakvom su ritmu, iako treba priznati da Gorica trenutno puno bolje izgleda od Vlašićeve ekipe i velik je favorit u ovoj seriji. Gorica je slavila u sva tri susreta ove sezone i to prilično uvjerljivo: +21, +42 te +28.

Posljednji par je Zadar-Šibenka, gdje također, realno, ne bi trebalo biti iznenađenja po pitanju daljnjeg prolaska. Zadar ima 3:0 u međusobnim utakmicama ove sezone i očekuje se da ovu seriju završi u dvije utakmice.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype