sportski sportski sportski sportski

KOD

Mršić je uspio “urazumiti svlačionicu” pa je Zadar uhvatio pobjedu u Čačku

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Zadar je ovom pobjedom skočio na 8.mjesto i izjednačio se omjerom sa Splitom i FMP-om.

ABA liga, 24.kolo:

Borac-Zadar 61:65 (16:19, 13:14, 13:19, 19:13)

(Todorović 13, Miletić 13 / Onuaku 13, Bursać 13)

Zadar je stigao do važne pobjede u Čačku, u utakmici koja je prethodila nekim čudnim okolnostim u prošloj utakmici Zadra kada je trener Mršić potjerao u svlačionicu Mavru i Ouakua. Uspio je Mršić izgladiti obje situacije pa je Zadar danas kud i kamo bolje izgledao već od početka utakmice, dok je domaćin uporno tricama tražio put do nekakvog vodstva i pobjede.

Naša je momčad imala kontrolu igre i rezultata cijelo prvo poluvrijeme, dok je Borac nastavio i u drugom dijelu sa dalekometnom paljbom, no bez previše uspjeha.

I onda je Zadar u posljednjoj četvrtini, točnije rečeno u posljednjim minutama ponovno naišao na svoj, sada već, standardni problem, a to je mirno privođenje utakmice kraju. Previše su se opustili, domaćin je i dalje bio u naletu koji je baš u tim trenucima počeo davati ploda i tridesetak sekundi prije kraja, nakon napadačkih koraka Kraljevića, Borac je imao napad za izjednačenje rezultata ili za pobjedu. Ipak, Jones i Miletić su se spetljali, a Carter iz slobodnih bacanja potvrdio pobjedu naše ekipe.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype