sportski sportski sportski sportski

KOD

Mulaomerović u Tuzlu doveo dva Amerikanca

Damir Mulaomerović je doveo dva pojačanja u svoju momčad.

Sloboda Tuzla i njezin trener Damir Mulaomerović slažu igračku križaljku za nadolazeću sezonu. Sloboda je i ovo ljeto od čelnika ABA 2 lige dobila pozivnicu za sudjelovanje u tom natjecanju, što je i prihvaćeno pa se prionulo poslu, prije svega u slaganju momčadi.

Dva izlazna transfera su odrađena, a momčad su napustili Sani Čampara koji je otišao u Split te Vladimir Tomašević, koji je potpisao za Podgoricu.

Četiri su imena za sada pristigla na Mejdan. Prvo je ugovor sa Slobodom potpisao Ibrahim Durmo, 23-godišnji, 200 cm visoki igrač, koji u Tuzlu stiže iz Prievidze. Upravo je u Slovačkoj Durmo proglašen za najboljeg strance prošle sezone, u kojoj je bio na prosjecima od 14 poena i 9 skokova po utakmici.

Nakon njega u Tuzlu je stigao Bogdan Bojić, koji je prošlu sezonu proveo u Sutjesci. 21-godišnjak, je inače bivši igrač Budućnosti iz Podgorice, a nastupao je i za mladu reprezentaciju Crne Gore.

Posljednja dva pojačanja koja je doveo Mula su Amerikanci. Darrell Davis, inače bek, visok 196 cm, stiže sa Kosova, gdje je prošle sezone nastupao za Rahoveci, dok će centarsku poziciju pokriti Craig Victor, 206 cm visoki igrač, koji je prošlu sezonu proveo u Švedskoj, igrajući za Djurgarden. Obojica su sa Slobodom potpisali ugovore na godinu dana.

Sloboda je prošlu sezonu ABA 2 ligu skončala na 8.mjestu, sa omjerom 9 pobjeda i 13 poraza. Osim slaganja momčadi, klub vodi “bitku” sa obnovom legendarne dvorane Mejdan, koja je prije nekoliko tjedana stradala u poplavama i u prilično je devastiranom stanju, no raznim akcijama, u Tuzli su već prionuli i tom poslu kako bi se dvorani vratio stari sjaj i omogućilo normalno funkcioniranje.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype