sportski sportski sportski sportski

KOD

NA DANAŠNJI DAN: Cibona je postala prvak Hrvatske!

Prije godinu dana Cibona je četvrtom pobjedom nad Cedevitom stigla do naslova prvaka Hrvatske!

30.5.2019.Cibonini će navijači još dugo pamtiti. Cibona je klasičnom metlom pomela Cedevitu u finalu PH i sa 4:0 došla do novog naslova, iako se tome nitko nije nadao, s obzirom da je Cedevita bila apsolutni favorit.

Ipak, finale je donijelo jednu posve drugu sliku na terenu. Cibona je dominirala kroz prve tri utakmice, a onda u četvrtoj još jednom pokazala zašto je zasluženo stigla do naslova.

Utakmica je krenula efikasno sa obje strane, Vitamini su dobili prvu četvrtinu minimalno, ali onda je Cibona odličnom serijom otišla na +9 do velikog odmora. No, onda je Cedevita u trećoj četvrtini prebacila u petu brzinu, stigla Cibonu i munjevitom serijom pobjegla Ciboni na +14 u 32. minuti i činilo se će Cibona izgubiti utakmicu. Ipak, kao i u nekim prijašnjim utakmicama, Rimčevi momci su počeli sa neobjašnjivim greškama i soliranjima, što je Velićeva momčad namirisala i malo po malo smanjivala razliku.

Četiri minute prije kraja, tricama Bilinovca i Gilberta, Cibona je smanjila na 92:86, a koš-faulom Novačića stigla još bliže na 92:89. Katić je nakon niza promašaja jednih i drugih odveo Cedevitu na +7 i približio ih pobjedi, no Cibonin inat je još jednom proradio. Novačić i Pilepić su kreirali potpuni preokret, za 96:96, Cobbs je na drugoj strani promašio šut, a Gilbert u kontri zabio za 96:98 i vodstvo Cibone. U slijedećem napadu Cobbs je iznudio prekršaj, zabio oba bacanja i Ciboni je ostao zadnji napad i 23 sekunde. Pilepić je šutirao tricu, promašio, no Gilbert je priskočio u napadu i zabio odbijanac u zadnjim sekundama te donio naslov Ciboni. 98:100 je bio konačni rezultat!

Pilepić je sa 22 poena bio najbolji strijelac Cibone, dok je Markota dodao 14. Kod Cedevite Krušlin je bio prvo ime sa 22 poena, dok je Cobbs dodao 16.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype