sportski sportski sportski sportski

KOD

Na Istoku nema košarke za klince do 11.mjeseca. Do kad mislite maltretirati tu djecu?

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Nema kraja nerazumnim odlukama naših ministara.

Prije tjedan dana naša je Vlada odlučila da se zaustave svi trenažni procesi u školskim dvoranama za izvanškolske aktivnosti. U prijevodu, ako imate klub ili ste dio njega: doviđenja sa treninzima! Na ulicu! Ili kako bi se danas reklo “Snađi se druže”.

O bizarnosti te odluke već smo pisali, nema smisla ponavljati jedno te isto. Zanimljivo je samo služati izjave ministra Fucsha o tome kako je sad baš lijepo vrijeme za odraditi pripreme na vanjskim terenima. Je ministre, samo ne znamo sa kojom djecom, jer, ako ste zaboravili, krenula je i škola, djeca su na nastavi do 18:30, mrak pada dosta rano, ljeto je gotovo i tako te činjenice u rujnu. No, vas to vjerojatno ni ne zanima. Bitno je da ste vi sve “začepili”, bez ikakvog smisla pa onda još kao šlag na tortu dali klubovima na korištenje dvorane za vikend! Pa gdje da se svi uguraju u subotu i nedjelju sa terminima? Gdje? Po svlačionicama?

„To će doprinijeti psihofizičkoj spremnosti mladih i malih sportaša. Ne vjerujem da će doći do dramatičnih situacija jer će netko upisati nove članove koji tjedan kasnije“.-jedna od izjava ministra.

Najnovija informacija ide evo sa Istoka. Povjerenik natjecanja za mlađe kategorije je, naravno ni kriv ni dužan, odgodio sva natjecanja za mlađe kategorije do studenog. Sve to zbog problema korištenja dvorana. I to vam recimo u prijevodu znači, da vaša djeca neće igrati utakmice još najmanje mjesec i pol dana, a kada će ih pustiti u dvoranu, također ovisi o našim ministrima. Ponajviše o Fuchsu, koji je eto ministar obrazovanja i zna sve. I o obrazovanju, a i o sportu.

U redakciju smo prije nekoliko dana dobili poruku jedne gospođe da je i Grad Zagreb zabranio svim klubovima korištenje školskih dvorana za provođenje treninga. Iako je samo nekoliko dana prije postojao dogovor, on se u samo par sati promijenio i ostavio djecu kod kuće, bez treninga, bez utakmica.

Uz, pazite sada ovo, da se u zakup mogu davati izdvojeni prostori koje ne koriste učenici škole, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Npr. kotlovnica, garaže, podrumi, tavanske prostorije i slično. Tamo školska djeca ne idu. Valjda…

Dakle budućnost vaše djece, bar kada je u pitanju sport, ovisi o ministru Fuchsu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype