sportski sportski sportski sportski

KOD

Na pripremama za FIBA Challenger, naši kadeti bolji od Sjeverne Makedonije

Muška kadetska reprezentacija je u prvoj pripremnoj utakmici slavila protiv Sjeverne Makedonije.

Muška kadetska reprezentacija nalazi se na pripremama za FIBA Europe Challenger, a sinoć je odigrala i prvu pripremnu utakmicu s reprezentacijom Sjeverne Makedonije.

HRVATSKA – MAKEDONIJA 98:47 (25:11, 26:8, 27:9, 20:19)

Statistika:

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/1903218/bs.html

Iako se na samom početku osjetila određena količina nervoze, međunarodnih utakmica nije bilo već dvije godine, i rezultat 3:1 za Hrvatsku je stajao na semaforu pune dvije i pol minute igre. Nakon trice Davida Pavina za 6:1 igra se otvorila i zaustavljanja više nije bilo. Prva je dionica završila rezultatom 25-11, a i ostale su četvrtine bile rezultatski vrlo slične.Veseli i dobra fluidnost igre i međusobna timska suradnja – upisano je na koncu 20 asistencija i 47 skokova. Mateo Tomašević je postigao 18 poena uz 9 skokova i dvije blokade, a David Pavin je dodao 14 poena. Po 11 su zabili Roko Lukić i Jurica Zagorščak (trice 3/3), a 10 je upisao Vatroslav Mastelić (5 skokova, 5 osvojenih lopti).

Najbolji s makedonske strane bio je kapetan Andrej Šoškić sa 16 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Stipe Kuliš, glavni trener kadetske reprezentacije nije skrivao zadovoljstvo prikazanim:

“Iznimno sam zadovoljan dinamikom napretka reprezentativaca u individualnom segmentu, kao i progresijom kvalitete izvedbe kolektiva. Kao prioritetni cilj ove utakmice smo postavili uredno izvršavanje obrađenih sustava igre i igru u visokom intenzitetu, kako u napadačkom, tako i obrambenom aspektu. Upravo nam je izvršavanje tih ciljeva donijelo mnoštvo tranzicijskih poena što želimo da bude DNA ove momčadi.”

Hrvatska i Makedonija će danas u 18:00 sati odigrati još jednu međusobnu prijateljsku utakmicu. Challenger je za kadete na rasporedu od 16. do 21. kolovoza u Sofiji. U skupini B nalaze se Hrvatska, Španjolska, Latvija, Njemačka, Poljska i Bugarska.

Izvor: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype