KOD

NAJAVA KUPA, Šime Kraljević: “Zadar je pod velikim pritiskom i tu Cibona ima više šansi za osvajanje Kupa”

Drugi gost u našoj najavi Kupa je trener Sonik Puntamike, Šime Kraljević.

Šime, odradili ste utakmicu protiv Cibone, umalo došli do pobjede i sada vas ponovno čeka ubitačan raspored i u Kupu. Čeka vas Zadar, u gradskom obračunu. No, idemo redom sa svim utakmicama.

CIBONA-ŠIBENKA je prvi par. Može li momčad sa Baldekina do iznenađenja?

“Po meni jako teško. Morali bi odigrati svoju najbolju utakmicu, a Cibona vjerojatno najgoru u sezoni da bi Šibenka išla u polufinale. Mislim da će Cibona na ovom turniru imati veliku prednost u tome što imaju komotniju situaciju u ABA ligi, za razliku od Zadra i da će igrati rasterećeno, a u takvoj situaciji su sigurno opasni. Mislim da su malo i protiv Mege neki dan rasporedili minutažu, tako da ih očekujem svježe već prvi dan, bez obzira na ovu utakmicu protiv nas danas.”

GORICA-HERMES je drugi par, koji se križa sa Cibonom i Šibenkom. Sesarovi momci u nizu od dva poraza, Hermes uz Pulu možda i sa najmanjim očekivanjima u Zadru…

“Upravo to, oni mogu igrati rasterećeno i bez imperativa. Sa druge strane, mislim da je Gorica favorit apsolutni i da će ući maksimalno u ovu utakmicu, a kasnije ih čeka Cibona. Mislim da i Sesar tu računa da ima više šanse za igrati protiv Cibone nego protiv Zadra i da iz tog razloga neće dozvoliti nikakvo opuštanje.”

SPLIT će put do polufinala tražiti protiv prvoligaša PULE.

“Mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja. Svaka čast Puli na tom izbacivanju Škrljeva, no Split je ipak jedna puno iskusnija i kvalitetnija momčad od Škrljeva, koja sigurno vidi neku svoju šansu u Zadru i tu ne bi trebalo biti nekog straha za njihov prolazak.”

ZADAR-SONIK, zadnja utakmica. Nakon Cibone u prvenstvu, idete na noge Zadru, koji nije u bajnoj situaciji.

“Baš tu vidimo neku svoju šansu. Mi smo u našoj zadnjoj utakmici bili u egalu sa njim preko trideset minuta, pokazali smo da možemo igrati ukoliko smo pravi. Mi ćemo svoju priliku tražiti kroz tu neopterećenost rezultatom, a na njima će biti jako velik pritisak, što zbog ABA lige, što zbog želje navijača za trofejem, a znamo svi kako je teško igrati u takvim uvjetima.

Što očekujete od svoje ekipe?

“Pa iskreno očekujem jednu pravu utakmicu, u kojoj mi nemamo što izgubiti. Moji će momci sigurno moći igrati puno lakše nego Zadar, a ja vjerujem da mi određene šanse imamo, bez obzira na njihovu kvalitetu. Ono što ćemo mi pokušati je igrati što dulje u egalu te vidjeti kako oni dišu, s obzirom na pritisak koji će imati i vjerujte, ukoliko budemo imali milimetar šanse, pokušat ćemo ju iskoristiti.”

Tko je po vama favorit cijelog Kupa?

“Cibona. Mislim da su u komotnijoj situaciji od Zadra što se tiče ABA lige i to će puno značiti. Ne igraju pred svojom publikom i to sigurno olakšava stvari, za razliku od Zadra, koji će biti pod ogromnim pritiskom, jer svi očekuju da će Zadar to uzeti i pitanje je kako će reagirati u takvoj situaciji. Mislim da Cibona ima više iskustva u takvim utakmicama i zato im dajem najveće šanse.”

Hvala Šime na odvojenom vremenu i sretno!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype