sportski sportski sportski sportski

KOD

Najveće face domaće košarke

Dva kola su odigrana u naša dva domaća najznačajnija natjecanja, HT Premijer ligi i Prvoj ligi pa nakon trinaest kola možemo pogledati malo i statistiku.

 

Što se tiče Premijer lige i strijelaca, tu je i dalje vodeći bivši igrač Šibenika, Martin Junaković, koji kruh sada zarađuje u Litvi, a slijedi ga Hrvoje Vučić iz Alkara.

 

Što se tiče nebeskih skakača, ovdje prednjače dva Amerikanca. Abdul-Malik iz Osijeka te Jamal Cobbins iz Splita.

Najbolji asistent je Roko Rogić iz Cibone, koji je svoju statistiku “napucao” igrajući za Hermes Analiticu u prvom dijelu sezone, a slijedi ga Nikola Korać, koji je Bosco zamijenio Šibenikom.

Što se tiče ukupne valorizacije i konkurencije za MVP-a prvenstva, u vodstvu je Roko Rogić iz Cibone, a prati ga Hrvoje Vučić iz Alkara.

Tablica nakon 13. kola:

 

Prva liga se do sada pokazala kao jedno izuzetno zanimljivo i neizvjesno natjecanje. Pet vodećih ekipa su na samo bod razlike, dok su prve tri ekipe sa istim brojem bodova, a gužva je i na dnu tablice, tako da će biti iznimno napeto do samog kraja lige.

Što se tiče strijelaca za sada je neprikosnoven Matej Karlović iz Đakova, kojeg će teško netko skinuti sa prvog mjesta. Iza njega se smjestio zlatni dečko iz Universitasa, Ivan Perasović.

U poretku skakača na prvom mjestu je Ivan Penić iz Zapruđa, sa malom prednošću nad Matom Vucićem, kojeg više nema u Prvoj ligi, jer je iz Kvarnera prešao u Bosco pa će Penić kako stvari stoje tu i ostati do kraja prvenstva.

Kralj asistencija je Dino Palčić iz Sonik Puntamike, a u stopu ga prati Stipe Ćubrić iz Dubrave.

Jako male nijanse odlučuju trenutno u konkurenciji za najkorisnijeg igrača ove lige, što pokazuje da nije samo među klubovima žestoka konkurencija, nego i među samim igračima. Matej Karlović predvodi desetoricu, dok je tik iza njega James Preston Bungei iz Jazina.

Tablica nakon 13.kola:

Sve ostale statističke podatke koji vas zanimaju vezano za ove dvije lige možete pronaći na stranicama Hrvatskog košarkaškog saveza.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype