Nakon Dubaija i prvak Rumunjske, Cluj, želi pristupiti ABA ligi

Rumunjski prvak želi igrati ABA ligu i to već od slijedeće sezone.

ABA liga je očito postala natjecanje koje je sve zanimljivije ostalim klubovima iz Europe, ali i šire. Nakon što se posljednjih nekoliko mjeseci aktualizirala priča oko uključivala ekipe iz Dubaija, sada se još jedan klub javio kako bi volio pristupiti regionalnom natjecanju.

To je prvak Rumunjske, Cluj, u kojem su svojedobno igrali i naši igrači poput Karla Žganeca i Darka Planinića, a danas dres tog kluba nosi reprezentativac BiH, dobro nam poznat, Andrija Stipanović. Cluj je inače ekipa koja već godinama ima dominaciju u svojem prvenstvu, trenutno od ostalih natjecanja igraju Eurocup u kojem imaju jako dobre rezultate, no žele svoje domete okušati i u natjecanju gdje Hrvatska trenutno ima tri predstavnika.

Trenutno su najgledanija momčad tog natjecanja, u kojem ove sezone za sada imaju omjer 10/4, a redovito im je dvorana, koja ima kapacitet 10 tisuća mjesta, popunjena do posljednjeg mjesta. Dakle, ozbiljnost i profesionalnost imaju, što je u prvom redu najbitnije.

Inače, o ovom pitanju odlučuju sami klubovi učesnici ABA lige, pa će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije po ovom pitanju. U slučaju da se Cluj stvarno uključi u ABA ligu, biti će prvi klub iz Rumunjske u ovom natjecanju. Regionalna liga je, osim zemalja Balkana, u natjecanju imala momčadi iz Češke, Izraela, Mađarske i Bugarske, a ostaje za vidjeti hoće li na taj popis doći Cluj te Dubai, koji je već nekoliko koraka ispred kluba iz Rumunjske kada su neke ponude u pitanju.

Radi se tu o jakoj financijskoj injekciji, zatim domaćinstvo ABA Superkupa sa vrijednom nagradom, što sigurno predstavlja klubovima priličan izazov pri donošenju konačne odluke…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype