sportski sportski sportski sportski

KOD

NBA liga bi se mogla nastaviti u Walt Disney kompleksu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Čelni ljudi rade sve ne bi li se prekinuta NBA sezona nastavila u srpnju.

Prva opcija koja se pojavila se nalazi na kultnom Walt Disney resortu na Floridi. S obzirom na veličinu kompletnog resorta, tamo bi se mogli odvijati treninzi za sve, kao i utakmice. U tijeku su i pregovori oko zadravstvenih pravila i adektvane zaštite za sve, a sve bi trebalo ići glatko, s obzirom da je Walt Disney tvrtka sa kojom NBA liga ima blisku vezu, s obzirom da su oni matična tvrtka ABC-a i ESPN-a, najvaženijeg medijskog partnera lige.

Kompletna infrastruktura cijelog kompleksa idealna je za svih 30 momčadi koje se natječu u najjačoj ligi na svijetu. Konačni format igranja još uvijek nije doneseš, nekoliko je opcija u igri, jedna od njih je da ekipa odigraju još 5-6 utakmica, kako bi se brojka zaokružila na 70 i onda bi se igrao play-off. Druga je ta, da ukoliko se ne bude moglo igrati u srpnju, da se odmah u kolovozu krene sa play-off natjecanjem.

No, generalno, puno je još pitanja na koje treba dati odgovor, s obzirom da se stanje oko korona virusa u SAD-u ne popravlja u takvoj mjeri da bi se odluke oko nastavka sezone mogle tek tako donijeti. Ipak, nešto se počelo kuhati na radost košarkaških sladokusaca…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype