KOD

NBA liga je promijenila način brojanja poena na All-Star utakmici, zadnja četvrtina za Kobea!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Čelni ljudi NBA lige odlučili su se za promjene načina brojanja poena na All-star utakmici.

Ove godine All-Star utakmica odigrat će se u Chicagu od 14. do 16. veljače, a utakmica svih zvijezda na rasporedu je posljednjeg dana. U čast tragično preminulog Kobea Bryanta te svih koji su izgubili život toga dana u padu helikoptera, NBA liga je pripremila nekoliko novih stvari i akcija.

Najbitnija stvar je promjena formata same utakmice najvećih zvijezda, zadnjeg dana.

-Timovi LeBron Jamesa i Giannisa Antetokounmpa igrati će tri četvrtine (po 12 minuta) i svaka četvrtina kreće od nule, odnosno rezultatom 0:0.

-Na početku četvrte četvrtine zbrojiti će se rezultati iz prve, druge i treće četvrtine i poslije toga će se postaviti “konačan cilj poena”.

-Što je i kako se postavlja konačan cilj? Kada se budu zbrojili poeni iz tri četvrtine, na taj broj će se dodati 24 poena u čast Kobea Bryanta koji je u karijeri, pored osmice, nosio broj 24.

Na primjer, ako rezultat poslije tri četvrtine bude 100:95, konačan cilj će biti 124 i prva ekipa koja dođe do tog broja postignutih poena biti će pobjednik utakmice.

Utakmica će imati i humanitarni karakter. Pobjednik svake od tri četvrtine dobit će 100.000 dolara, što znači da će ukupno 300.000 dolara biti donirano u humanitarne svrhe.

Pobjednik All-star utakmice dobit će 200.000 dolara i taj će se iznos donirat također u humanitarne svrhe.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype