sportski sportski sportski sportski

KOD

HT PREMIJER LIGA: Neizvjesna sezona za Alkar, a pogotovo za Hermes

Trenerski dvojac Damir Milačić i Gordan Zadravec imaju tešku misiju sačuvati premijerligaški status ove sezone sa Alkarom i Hermesom.

ALKAR

Damir Milačić je okupio u Sinju jednu mladu momčad, kojoj će glavni cilj biti ostanak u ligi. Ekipu je pojačao sa dvojicom Amerikanaca, Nealom na mjesto playmakera te Wembijem na centarskoj poziciji, stigao je mladi Srđan Brocić te Fran Jacović iz Cedevitinog omladinskog pogona pa je vrlo jasno u kojem smjeru će ići igra Milačićeve momčadi. Ono što tu možda nedostaje je iskustva, no Alkar će sve to pokušati nadomjestiti bržom igrom.

Kroz pripremne utakmice u dobroj formi su se prikazali Hrvoje Vučić i Ivan Kučan pa je za očekivati da će njih dvojica uz Brocića i Jacovića te Amerikance Neala i Wembija biti okosnica ekipe. Dosadašnji Amerikanci koji su prolazili kroz Sinj su se manje više dobro uklopili i donijeli Alkaru dosta dobroga, a iz dvojca koji je trenutno tu, Milačić će morati izvući krajnje granice mogućnosti, jer je prilično upitno može li itko od dugih igrača to učiniti. Iz plejade mladosti, Milačić će sigurno puno prilike dati mladom Frani Praliji, koji je u juniorskom uzrastu pokazao potencijal, a u zadnje dvije utakmice je to i pokazao sa 21 poenom Universitasu te 16 Solinu.

Alkar će prvenstvo otvoriti protiv novog prvoligaša Sonik Puntamike, zatim im slijedi gostovanje u Gorici, domaća utakmica protiv Zaboka, gostovanje u Škrljevu te domaća utakmica protiv Cibone.

1.kolo: Alkar-Sonik Puntamika

2.kolo: Gorica-Alkar

3.kolo: Alkar-Zabok

4.kolo: Škrljevo-Alkar

5.kolo: Alkar-Cibona

PROGNOZA: 10. do 12. mjesto

 

HERMES ANALITICA

Prvu ljetnu promjenu ovaj je klub doživio na trenerskom mjestu, gdje je Gordan Zadravec zamijenio dugogodišnjeg trenera i vojnika kluba, Zvonimira Mravka. Zadravec je u klub doveo Filipa Šimovića iz Dubrave, sa Islanda se vratio iskusni Julijan Rajič, Dino Bistrović je stigao iz Cibone, iz Vrijednosnica je stigao Bruno Perić, Luka Ljubičić je stigao iz prvoligaša Rudeša, dok je Roko Anzulović stigao iz Jazina. Od prošlogodišnje ekipe više nema Amerikanca Fostera, a ostali su Vlaić, Svoboda, Kordić i Kalpić.

Realno, puno je tu novih igrača i nepoznanica, vjerojatno i za samog Zadravca, a kroz pripremne utakmice Hermes je pokazao promjenjivu formu. Premijerligaški status je Hermes izborio kroz dodatne kvalifikacije protiv Dubrave, što je samo oslikalo situaciju u kojoj se klub nalazio prošle sezone, a realno, ova ekipa ne ulijeva puno povjerenja da se to neće dogoditi i ove sezone. Navikli su već svi oko Hermesa da kroz sezonu bude dosta igračkih promjena, uvjetovani vjerojatno otvorenim ugovorima pojedinih igrača, što nije slučaj samo kod njih pa se onda događa to što se događa, previše oscilacija, nesigurnost i neizvjesnost. Ono što je sigurno, je to da Zadravca i njegove dečke čeka puno posla, a u novu sezonu krenut će sa dva gostovanja kod Šibenke i Vrijednosnica, zatim im slijedi domaća utakmica protiv Sonik Puntamike, gostovanje u Gorici i domaća utakmica protiv Zaboka.

1.kolo: Šibenka-Hermes Analitica

2.kolo: Vrijednosnice Osijek-Hermes Analitica

3.kolo: Hermes Analitica-Sonik Puntamika

4.kolo: Gorica-Hermes Analitica

5.kolo: Hermes Analitica-Zabok

PROGNOZA: 10. do 12. mjesto

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype