KOD

Neuvjerljiva Cibona se provukla kod Sonik Puntamike

Igrači Sonika su gotovo četrdeset minuta u šaci držali Cibonu, koja je na kraju iščupala pobjedu.

HT Premijer liga, 19.kolo:

Sonik Puntamika-Cibona 81:85 (21:19, 14:17, 25:22, 21:27)

(Cvitković 21, Špralja 20 / Gibson 20, Novačić 19)

Prilično neuvjerljiva i mekana igra Cibone na današnjoj utakmici. Ili ako okrenemo priču, igrali su zapravo koliko im je Sonik dozvolio. Odlično su svoje napade odrađivali domaći igrači, dok su u obrani dobro zatvarali Cibonine igrače. Odličan scouting očito je napravila domaća struka i Cibona je ostala bez lakih poena, pogotovo ispod koša, gdje se Vucić nije baš najbolje snalazio protiv Špralje i Popića. Poluvrijeme je na kraju pripalo Ciboni, minimalno 35:36, sa predznakom neizvjesne završnice.

Ponovno je domaća momčad dobro reagirala u drugom poluvremenu, Cibona nikako nije mogla do vodstva, niti razviti svoju igru. Rebec je nizao izgubljene lopte, a jedino su Gibson i Novačić bili ti koji su držali Cibonu na životu. Odličnu utakmicu kod domaćina od početka je igrao Tomislav Cvitković, koji je postigao nekoliko lakih poena iz reketa, a nadovezao je i tri postignute trice. Uz njega, Špralja je bio taj za kojeg Cibonini visoki igrači nisu imali odgovor. Šime je na iskustvo postizao poene ispod koša, a na drugoj strani dobro zatvorio reket. Sve do 35.minute Sonik je imao vodstvo, a onda je Cibona malo ubrzala igru, što ju je dovelo do vodstva, no sve je to bilo jako daleko od sigurne pobjede. Baš naprotiv, koševima Špralje i Cvitkovića primaknuo se domaćin na 69:71, no onda je Novačić kod Cibone zabio tricu pa nakon dva napada još jednu i Cibona je otišla na +7, dvije minute prije kraja. Ipak, preko Segarića i Cvitkovića, Sonik je zakuhao situaciju 18 sekundi prije kraja, kod rezultata 81:82. Gibson je tada realizirao dva bacanja za +3 Cibone i Soniku je ostao napad nakon time-outa. Ipak, Segarić je loptu bacio nespretno van terena, a Novačić bacanjima zaključio utakmicu.

Teško ostvarena pobjeda Cibone i ne baš lijepa uvertira pred Kup u srijedu, dok momčad Sonika može biti zadovoljna svojom predstavom. Ipak, za ovaj skalp danas je trebalo samo malo više iskustva u ključnim trenucima utakmice.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype