sportski sportski sportski sportski

KOD

Nevjerojatni Freeman sa 33 poena i valorizacijom 43 “riješio” Brokere

Osječani su u Šibenik došli znatno oslabljeni, no pružili su jako dobar otpor.

HT Premijer liga, 20.kolo:

Šibenka-Vrijednosnice Osijek 94:86 (22:18, 26:25, 14:14, 32:29)

(Freeman 33, Miković 21 / Paić 20, Lisica 19)

Osječani su u Šibenik došli bez Clarancea i Čelebića, bekovskog dvojca pa je Stipe Šarlija od početka u vatru morao gurnuti mladog Franka Filipovića, no sa druge strane danas je bio nezaustavljivi James Freeman i upravo tu je Šibenka došla do krucijalne prednosti u ovoj utakmici.

Dobro su se gosti držali u prvom poluvremenu, imali nekoliko šansi za vodstvo, no nisu uspjevali do njega doći. Prvi je dio prošao u nadmetanju Freemana sa jedne strane te Paića sa druge strane i taj je dvojac obilježio prvo poluvrijeme, na kraju kojeg je domaća momčad imala +5.

Drugo je poluvrijeme otvoreno sa dosta promašaja u napadima obje ekipe, a gosti su se i dalje dobro držali, iako je bilo vidljivo da će skraćena rotacija u jednom trenutku utakmice sigurno učiniti za njih, velike probleme.

To se i počelo događati u posljednjoj četvrtini. Iako su gotovo stalno bili tu negdje, na 4-5 poena zaostatka i sa dosta šansi za potpunim stizanjem prednosti Šibenke, nekoliko nevjerojatnih promašaja pod koševima na kraju ih je koštalo pobjede. Freemanu se u napadu priključio i Milija Miković pod koševima i to je bio ključ pobjede domaće momčadi. Osječanima su se u posljednjim trenucima ozlijedili kapetan Robert Kujundžić te Pavao Paić, no nadamo se da su ozlijede lakše naravi, jer to bi bio totalni hendikep za momčad Stipe Šarlije.

James Freeman je odigrao punih četrdeset minuta, u kojima je postigao 33 poena, imao 9 skokova, 6 asistencija i 2 ukradene lopte, za konačnu valorizacija od čak 43. Teško će ovo kolo neki igrač ovo nadmašiti…

Pavao Paić je kod gostiju bio najbolji strijelac sa 20 poena, dok je posljednje pojačanje Lovre Lisica upisao 19 poena.

Foto: GKK Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype