sportski sportski sportski sportski

KOD

Nikola Roso:”Može i mora bolje.”

Do ove sezone je bio jedan od mlađih, a sada jedan od starijih u redovima Košarkaškog kluba Ribole Kaštela je Nikola Roso. Samozatajni igrač već duže vrijeme igra u Kaštelima te je uspio izdvojiti vrijeme za razgovor. Popričali smo o Prvoj ligi, ciljevima i nekakvim budućim planovima.

Uspoređujući HT Premijer ligu koju ste igrali prošle sezone, nažalost iz nje i ispali, i Prvu ligu ove sezone, kakva je razlika?

“Razlika je prvenstveno u kvaliteti igrača, pa samim time i u kvaliteti same košarke. Iako, moram napomenuti da ove godine Prvu ligu igra velik broj igrača koji imaju iskustvo igranja u HT Premijer ligi pa to uistinu pridodaje kvaliteti Prve lige.”

Pratiš li HT Premijer ligu? U odnosu na prošlu sezonu, po tvom mišljenju, jeli ove sezone ta liga jača ili slabija?

“Naravno da pratim. Ne mogu reći jeli jača ili slabija, ali svakako je zanimljiva. Vidjeli smo u par slučajeva da veliki favoriti lako izgube utakmicu.”

Koji su ciljevi Kaštelana ove sezone?

“Ciljevi su sigurno ostanak u Prvoj ligi. Prošle sezone nam se dogodilo ispadanje iz HT Premijer lige, ali mislim da zaslužujemo igrati u Prvoj ligi.”

Neki igrači su otišli, drugi pak došli. Kakva je atmosfera u klubu?

“Atmosfera u ekipi je dobra. Loše smo krenili u sezonu, ali uvjeren sam da ćemo sa radom i treninzima do kraja sezone pokazati da možemo puno više nego što tablica trenutno pokazuje.”

Trenutno se nalazite na desetom mjestu u Prvoj muškoj ligi. Može li bolje? Što treba napraviti i u ćemu napredovati da bi rezultati bili bolji?

“Može i mora bolje. Kao što sam već rekao uvjeren sam da će do kraja sezone sve doći na svoje.”

Pratiš li reprezentaciju? Misliš li da NBA igrači pomažu ili odmažu našoj reprezentaciji? Uzevši u obzir da ne dolaze na svako okupljanje i da nisu stalno na raspolaganju.

“Pratim. Sigurno da pomažu. Svatko ima izbor hoće li se odazvati ili ne. Neki sa opravdanim razlozima, neki ne, ali to je sve na njima.”

Vidiš li se jednog dana na klupi nekog drugog kluba ili si fokusiran na Ribolu?

“Trenutno ne razmišljam o drugim klubovima, ali nikad se ne zna što će biti u budućnosti.”

Nikoli hvala na kratkom, ali ugodnom razgovoru. Želim puno sreće njemu i njegovoj ekipi u svoje, ali i u ime cijele ekipe Sportskog koda.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype