Niti 34 poena Sandra Rašića nisu bili dovoljni za pobjedu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Odlična utakmica Sandra Rašića i njegovih 34 poena nisu bili dovoljni Hrvatskoj za pobjedu nad Španjolskom.

Europsko prvenstvo, 3.kolo:

Hrvatska-Španjolska 75:82 (24:24,24:20,19:20,8:18)

(Rašić 34, Škarica 15/ Garuba 17, Aldama 16)

Znala je naša reprezentacija od početka što joj nosi ova utakmica. Pobjeda bi nas dovela na 1.mjesto u skupini, dok bi nas poraz doveo u osminu finala na megdan puno jačim reprezentacijama, tipa Francuska. Dobro je to izgledalo na početku, no bilo je jasno da će to biti neizvjesna utakmica pa je i prva četvrtina završila 24:24, dok su naši momci nešto bolju igru pokazali u drugoj četvrtini, koju su dobili 24:20, predvođeni odličnim Sandrom Rašićem koji je već tada skupio 18 poena.

Nastavio je Rašić odličnu igru i u drugom poluvremenu, no nismo se uspjeli značajnije odvojiti, Španjolska je non stop bila tu negdje i polako prijetila da pređe u vodstvo. To se i dogodilo početkom zadnje četvrtine i bilo je jasno da će biti teško preokrenuti utakmicu ponovno na našu stranu. Problem nam se i stvorio u 34. minuti kada je Matej Rudan izašao iz igre zbog petog prekršaja, dok su Španjolci “uštopali” Rašića i stvorili nam velike probleme.

U 37. minuti je Španjolska pobjegla na +7, 71:78, no nakon koš-faula i tri poena Škarice dobili smo koliko toliko nade za preokret. Promašili su tada Španjolci dva napada na 74:78 za njih, no Bošnjak je promašio zicer u slijedećem napadu, dao nadu protivniku da zaključi utakmicu, no niti to Španjolci nisu iskoristili. Napravili su tada prekršaj na našem Škarici koji je zabio samo jedno bacanje za 75:78. Morali su naši igrači tada ići samo na prekršaje, a Španjolci su uredno zabili prva dva bacanja za 75:80, a Hrvatskoj je ostalo 14 sekundi za napad, no indoletno dodavanje Bošnjaka u prazno, Španjolci su iskoristili i zabili kontru za 75:82 i poslali nas na posljednje mjesto skupine i vjerojatno na Francusku u osminu finala.

Sandro Rašić je s 34 poena bio naš najbolji strijelac, uz šut 11/18, od čega trice 6/9 i 7 skokova, dok je Roko Škarica s 15 poena bio naš drugi strijelac.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype