sportski sportski sportski sportski

KOD

Nova sezona kreće bez gledatelja, ali ima jedna dobra vijest za klubove

Na svojoj 11. sjedinici HKS je donio neke nove odluke za predstojeću sezonu.

Između ostalih odluka, Hrvatski košarkaški savez na svojoj je 11. sjednici donio neke nove odluke pred početak nove sezone.

Osim što je generalni sponzor HRVATSKI TELEKOM sa Savezom potpisao novi ugovor oko marketinških prava pa su se ona prilično proširila, kao i obaveze klubova što se tiče reklamiranja i marketinga, Savez je donio i odluke vezane za epidemiološku situaciju.

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, da smo imali tri kluba čije su kompletne momčadi bile u samoizolaciji dva tjedna te nekoliko zaraženih igrača u Zadru, odluka je da će klubovi moći u zapisniku imati samo 8 igrača, umjesto dosadašnjih obaveznih 10. Naravno, ovo se podrazumijeva ukoliko bilo koji klub u svojim redovima bude imao zaražene pojedince. “Ustupak” je to, očito, kako se ne bi natjecanje prekidalo ukoliko dođe do pogoršanja situacije.

Ono vrlo bitno u ovoj situaciji je odluka o prisustvu gledatelja na utakmicama. HKS je donio odluku da do daljnjeg na svim utakmicama, uključujući i mlađe kategorije, nije dozvoljen ulazak gledatelja! Savez će pratiti epidemiološku situaciju i prema njoj donositi nove odluke vezane za odobravanje prisustva gledatelja na njihovim utakmicama. Svim zainteresiranim navijačima i gledateljima, sada ostaje platforma HKS-TV, koja u svakom kolu pokriva sve utakmice Premijer lige pa svoju zadovoljštinu u vidu gledanja košarke možete potražiti tamo.

Još jedna vrlo bitna odluka koja je donešena, vezana je i za financije i klubove. Naime, klubovi će biti oslobođeni plaćanja kotizacija za trenerske seminare za sezonu 2020./2021. Onima koji su kotizaciju već uplatili, novac će biti vraćen!

“Hrvatski košarkaški savez je svjestan situacije u kojoj su se našli mnogi klubovi i njihovi treneri te se stoga pristupilo pripremi detaljne razrade subvencioniranja trenera. Kako bi se treneri financijski rasteretili, a ujedno se i pojačala kvaliteta edukacije koju treneri moraju svake godine prolaziti, vodstvo HKS-a je predložilo, a Upravni odbor potvrdio oslobođenje plaćanja kotizacije za seminar. Seminari će se tijekom godine i dalje održavati prema planu koji je izložen kada smo objavili da će za sezonu 2020/21 odobravanje licenci za natjecanja vršiti HKS.”

Dio teksta: HKS

Foto: KK Split

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype