sportski sportski sportski sportski

KOD

Novi sportski direktor Jasmin Repeša: “Pristao sam da se prihvatim posla i puno toga moramo posložiti u struci”

HKS je predstavio novog sportskog direktora.

U opatijskom hotelu Ambasador danas se održala konferencija za medije HKS-a na kojoj je predstavljen novoimenovani sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza Jasmin Repeša, a tema konferencija je ujedno bila i najava nadolazeće pretkvalifikacijske utakmice s Luksemburgom. Konferencija je otvorena najavom utakmice gdje su igrači, a potom i trener, nakon uvjerljive pobjede sinoć, otkrili što očekuju od idućeg susreta i kakva je atmosfera.

Drugi dio konferencije odnosio se na 3. sjednicu Upravnog odbora na kojoj je predstavljen novi sportski direktor HKS-a g. Jasmin Repeša. Glavni tajnik saveza Josip Vranković prije svega je izrazio sućut obitelji gospodina Mirka Novosela, a zatim predstavio novog sportskog direktora Jasmina Repešu i rekao malo više o nastaloj suradnji:

“Lijep pozdrav svima, nažalost ne otvaramo press konferenciju s lijepim stvarima, preminuo je velikan hrvatske košarke Mirko Novosel. Iskrena sućut njegovoj obitelji. O njemu je suvišno pričati, bio je u svakoj pori hrvatske i europske košarke, a i svjetske. Jedan veliki gubitak, njegova djela će ostati zauvijek upisana u knjigama i sjećanjima nas koji živimo košarku.”

“Nakon prošlog ciklusa, bili smo u potrazi za određenim rješenjima koja će unaprijediti košarku. Aktivno smo pratili kako i na koji način bi poboljšali situaciju. Sustav natjecanja koji postoji u muškoj košarci nije dobar. Tu ima ozbiljnih teškoća i dovodi nas u nezavidnu situaciju. Što se tiče rada oko novog sportskog direktora, htjeli smo da bude profesionalac i da oformi svoj tim koji će biti u Stručnom savjetu. Željeli smo u vidu suradnje s Jasminom dobiti širu sliku da naglasi kroz trenerske strukture i da napravimo određene iskorake. Savez je ostvario 4,5 novih liga i krećemo s novim proizvodima. Uz Jaskovo veliko iskustvo i znanje, potrudili smo se da bude s nama i da suradnja potraje, a onda i da postavimo temelje koji su nam prijeko potrebni. Smatram da smo kroz Repešu dobili idealnog suradnika koji može sve objediniti i poboljšati rad za trenersku struku.”

Novi sportski direktor Jasmin Repeša zahvalio se na ukazanom povjerenju i pridružio izrazu sućuti:
“Lijep osjećaj vratiti se u reprezentaciju i vratiti se u bilo koji dio nacionalne vrste. Zahvalio bih se Joki  i Nikoli te svim članovima Upravnog odbora na ukazanom povjerenju. Pristao sam da se prihvatim posla koji je dosta zahtjevan i puno toga moramo posložiti u struci. Ne samo u nacionalnim vrstama, nego i u klupskim programima da napravimo jedan zaokret. Međutim, sa svojim iskustvom, znanjem i autoritetom u košarci mislim da mogu pomoći da krene nabolje.”

“Iskoristio bih priliku da izrazim sućut obitelji Novosel za smrt našeg Mirka. Imao sam čast surađivati sa njime i veliku sreću jer je neprocjenjivo takvog košarkaškog lumena imati kraj sebe. I čestitam svima na pobjedi sinoć i na ogromnom poslu na prošla dva tjedna.”

Izvor: HKS

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype