sportski sportski sportski sportski

KOD

Novi uvjerljivi poraz Cibone, koji jednostavno mora donijeti promjene

Cibona je doživjela još jedan uvjerljiv poraz u ABA ligi.

ABA liga, 10.kolo:

Cedevita Olimpija-Cibona 100:75 (27:19, 21:10, 31:18, 21:28)

(Jones 18, Murić 16 / Novačić 15, Reynolds 13)

Cibona je u Ljubljanu doputovala bez trojice igrača, Darka Planinića, koji još nema pravo igranja u ABA ligi s obzirom da je bio registriran za Zadar na početku sezone, bez Matea Drežnjaka zbog ozljede te Lovre Gnjidića, također iz zdravstvenih razloga. Sa takvim hendikepom već na startu utakmice su bili osuđeni na malu rotaciju, ali i deficit pod koševima.

Igrači Jurice Golemca su to od početka utakmice znali iskoristiti i tako su i ušli u utakmicu, dok je Cibona na početku izgledala prilično nesigurno u napadu i dekoncentrirano u obrani, gdje su dozvoli previše napadačkih skokova domaće momčadi. Domaćin je nakon prvih deset minuta imao +8, a onda u drugoj četvrtini to još dodatno podigao do konačnih +19 pred poluvrijeme. Jedini raspoloženi kod Cibone, koliko toliko i dok je imao snage, bio je Scottie Reynolds, o kojem je ovisila igra Cibone. Sa klupe je malo sigurnosti u napadu unio i Ivan Novačić, no izostao je učinak kapetana Roka Prkačina, koji je i nakon Zadra, i ovdje u prvom poluvremenu bio prilično rezerviran, sa samo tri upućena šuta prema košu za 14 minuta prvog poluvremena. Veliku dominaciju Cedevita je imala u skoku, gdje su, kako smo i rekli, imali čak 7 napadačkih skokova, a većinu toga su i proveli u poene, dok je s druge strane Cibona imala mizernih 8 skokova za 20 minuta prvog poluvremena.

Ništa se što se tiče tempa, a i rezultata nije promijenilo u drugom poluvremenu. Cedevita je prednost dizala iz minute u minutu, Cibona nikako nije pronalazila načina da se vrati nekako u utakmicu ili bar malo rezultatski zaprijeti. Na kraju je semafor pokazao 100:75 za domaćina.

Iako je Cibona imala igrački hendikep, dojam koji je ostao je iznimno loš. Melankolija u igri, dekoncentracija u obrani, akcije bez previše smisla, nesigurnost u napadu, sve je to Cibona ponudila večeras. Iako se mora priznati, da ništa bolje od svega navedenog nije dolazilo niti iz trenerskog prostora. Kao da se igrala revijalna utakmica…ako je već poznato da fokus ove sezone neće biti previše na ABA ligi, to ne znači da se ova momčad mora sramotiti i ostavljati ovako loš, nezainteresiran dojam. Nikako.

Cedevitu je predvodio Jones sa 18 poena, dok je kod Cibone prvi strijelac bio Novačić sa 15 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype