sportski sportski sportski sportski

KOD

Odličan dvoboj Mavre (33 poena) i Prkačina (38 poena) otišao na stranu Zadra

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Nakon blage uspavanke u prvom poluvremenu, drugi dio utakmice je ponudio odličnu utakmicu.

ABA liga, 12.kolo:

Zadar-Cibona 97:92 (24:21, 33:20, 13:21, 27:30)

(Mavra 33, Justice 18 / Prkačin 38, Novačić 21)

Na kraju odlična utakmica na Višnjiku, iako to prvo poluvrijeme ničime nije sugeriralo. Pretvorila se utakmica u nadmetanje Dominika Mavre i Roka Prkačina, koji su predvodili svoje ekipe.

Cibona je u zapisniku imala samo osam igrača pa se očekivalo da će Zadar iskoristiti suženu rotaciju i riješiti ovu utakmicu bez puno stresa. Tako je i izgledalo nakon prvog poluvremena, u kojem je Cibona zaostajala na velikom odmoru 16 razlike i ništa nije naslućivalo da bi se ovdje mogao dogoditi preokreti, niti neizvjesna utakmica.

No, Zadar je još jednom ove sezone demonstrirao kako ne zna zaključiti utakmicu kada ima veliko vodstvo, često se Mršićevim momcima događalo ove sezone da upadnu u crnu rupu iz koje se teško vade. Razigrao se u drugom dijelu fantastični Roko Prkačin kod Cibone i gotovo pa sam držao, pravo kapetanski, svoju momčad na životu, a pridružio mu se u napadu i iskusni Ivan Novačić pa se prednost Zadra malo po malo topila.

Nakon nekoliko izmjena vodstava u posljednjoj četvrtini, gdje je Cibona čak i imala lijepu priliku za otići do pobjede, kod Zadra se ukazao Dominik Mavra, danas pun samopouzdanja. Stavio je Mavra tri trice u nizu i tako na najbolji mogući način odgovorio na zakucavanja Prkačina sa druge strane i na jegove trice. U završnici utakmice, Cibona je na 93:90 promašila šut za tri poena (Drežnjak), Carter je stavio dva bacanja i Zadar je otišao na +5, na što Cibona više nije imala odgovor i pobjeda, vrijedna ostanka u ABA ligi je pripala Zadru.

Odličan je bio kod Zadra Dominik Mavra sa 33 poena, uz šut 10/13, od čega su trice bile 6/7, a uspio je uhvatiti i 5 skokova, podijeliti 5 asistencija, ukrasti 2 lopte te izboriti čak 9 prekršaja. Sve to za konačnu valorizaciju čak 47.

Kod Cibone, fantastična utakmica Roka Prkačina, koji se zaustavio na čak 38 poena (14/20 šut, 8/12 za 2, 6/8 ta 3), uhvatio 10 skokova i imao 2 asistencije, za valorizaciju 39.

Foto: ABA liga / Zvonko Kucelin

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype