Odličan nastup Michaela Ružića na Adidas Eurocampu u Trevisu i titula “Rising Stars”

Novo dojmljivo predstavljanje široj košarkaškoj javnosti našeg mladog košarkaša.

Talijanski Treviso bio je od 01. do 03.06. domaćin još jednog Adidas Eurocampa za igrače od 18 do 22 godine. Hrvatsku je na ovom susretu perspektivnih košarkaša predstavljao Michael Ružić, inače igrač Joventuta i još jednom ostavio sjajan dojam te potvrdio da je odlazak u Španjolsku bio pun pogodak.

Osim mladih košarkaša, kamp je imao i svoje goste, sve redom NBA igrače poput Jamesa Hardena, našeg Ivice Zupca te Vasilija Micića i Nikole Jovića, od kojih su mladi košarkaši čak i imali priliku nešto i naučiti te dobiti pokoji savjet. Kao i svake godine, nekolicina trenera iz NBA lige, imali su pod budnim okom sve igrače, od kojih se očekuje puno u budućnosti, kako u SAD-u, tako i u Europi.

Što se tiče samih utakmica, Ružić je igrao za Team Next Generation. U prvoj utakmici njegova momčad pobijedila je Team USA 108:81, a Ružić je krenuo u petorci te za 20 minuta ubacio 9 poena (4/6 šut), uhvatio 1 skok te imao 3 asistencije i 2 osvojene lopte. U drugoj utakmici turnira poraženi su tima Eurocamp 1 73:85, a Ružić je ponovno igrajući u prvoj petorci za 25 minuta ubacio 14 poena (6/13 šut) i imao 5 skokova.

U trećoj utakmici ostavio je definitivno najbolji dojam. Njegova je momčad bila bolja od Teama 3SSB-a 103:78, u utakmici u kojoj je Ružić bio najbolji pojedinac. Utakmicu je završio sa 28 poena (11/17 šut), 8 skokova i 2 asistencije

Sve to bilo je dovoljno za titulu “Rising Stars”, koju je dodijelio organizator kampa

Foto: ADIDAS EUROCAMP

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype