sportski sportski sportski sportski

KOD

Odličan otpor Cibone euroligaškoj Zvezdi, koja je danas opasno visila

Goran Vidaković

Goran Vidaković

U odličnoj atmosferi KC Dražen Petrović, Cibona je pružila odličan otpor euroligaškoj momčadi iz Beograda.

Cibona u ugodno popunjenoj dvorani Dražena Petrovića na početku susreta protiv euroligaške Crvene zvezde nije bila impresionirana, čak naprotiv, Danko Branković je ubacio svih prvih osam poena Cibone. Nakon tog početnog “zagrijavanja” gosti iz Beograda su nakon nekoliko uvodnih minuta došli na svoju uobičajenu temperaturu i nakon 9:9 u petoj minuti, serijom 12:0 otišli na 9:22, da bi Toni Nakić ubacio tricu na isteku prve četvrtine.

Drugu četvrtinu Cibona je otvorila energetski odlično, fantastičnom serijom 14:0 došli do vodstva 24:22, nakon trice Vildoze. Vodstvo je povećao Branković odličnim zakucavanjem na asist Radovčića za 26:22. Cibona je nastavila dobrom igrom na obje strane terens, imala novo vodstvo 32:28, ali onda do kraja poluvremena kao da su stali, neke izmjene su malo poremetile tempo i gosti su serijom 10:0 došli do 32:38 vodstva na poluvremenu.

Odlično poluvrijeme je odradio Branković sa 12 poena i stopostotnim šutom 6/6, dok je goste predvodio Dobrić sa 9 poena.

Cibona je ponovno odlično otvorila četvrtinu, serijom prvo 6:0 došli do 38:38, a onda nakon nekoliko odličnih obrana, ušle su dvije trice, Gegića i Vildoze i natjerali su Cibosi goste na time out kod vodstva 45:42. Odlično je Cibona izgledala u tim trenucima, pogotovo u obrambenom dijelu, ali i energetski. Zvezda se u tim trenucima nije mogla pohvaliti šuterskom preciznošću, ali su zato bili točni u pick and roll igri, gdje su se istaknuli Mitrović i White. Nakon dva neiskorištena Cibonina napada, gosti su nakon trice Whitea došli do vodstva nakon dugo vremena, 49:51. Gegić je u posljednjoj minuti ubacio pet poena, Reuvers dva, za goste Kalinić tricu i na zadnji mali odmor se otišlo vodstvom Cibone 56:54 i publikom na nogama.

Cibona na startu posljednje četvrtine nije ubacila poene u prve tri minute, a gosti jesu, njih šest i poveli su 56:60 u 33.minuti. Nakon trice Ivanovića, gosti su poveli 56:63, što je Okorna natjeralo na minutu odmora. Otišla je Zvezda na +8, Gegić ulaskom u igru odmah dvicom smanjio na 58:65 u 35.minuti, a onda je tricu stavio Nakić za priključak Cibone (61:65). Sjajnu seriju tada je napravila Cibona. Radovčić i Branković su poentirali za dva, Nakić za tri i Cibona je povela 68:67 u 37.minuti. Mitrović i Ivanović su poentirali sa bacanja četiri puta za 68:71 gostiju, Cibona propustila napad, onda i gosti pa i Vildoza nepotrebno. Ivanović je izborio prekršaj Gnjidića, ubacio oba za 68:73, na 1:13 do kraja. Dobri će ubacio dvicu za goste, Nakić uzvratio tricom, a Dobrić istom mjerom za riješenje pitanja pobjednika (74:78).

Amar Gegić je ubacio 19 poena za Cibonu, Danko Branković 17, a Toni Nakić 16.

Kod gostiju, Dobrić i Kalinić svaki po 14.

Foto: Mihal Jacić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype