sportski sportski sportski sportski

KOD

Odlična utakmica u Madridu pripala Realu, serija se vraća u Istanbul

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Efes je drugi puta u dva dana prokockao veliku prednost i sam sebe odveo u poraz.

Kakav spektakl od utakmice u Madridu!

Četvrtu utakmicu u seriji Real je otvorio na nevjerojatan način, nakon šest i pol minuta imali su 17:0 vodstvo, gosti se nisu u tim minutama uspjeli sastati sa loptom. I onda je krenuo njihov poznati uragan. Povezao je naš Kruno Simon pet poena, trica i dvica i Efes je nanizao 13 poena, bez primljenog koša pa je četvrtina završila 19:13.

Nastavio je Efes svoju seriju, bez primljenog koša sve do vodstva 19:17, što se pretvorilo u njihovu seriju od 19:0. U tim trenucima nevjerojatan je bio Rodrigue Beabouis, koji je ubacio četiri trice i bio najzaslužniji za povratak Efesa u utakmicu. Nalet Efesa je išao do te mjere da su ubacili čak 34 poena u drugoj četvrtini i imali na poluvremenu vodstvo 36:47.

Real se vratio rezultatski u trećoj četvrtini, no gosti su i dalje imali vodstvo i kontrolu igre. Bila je to ljepotica od utakmice, sa pregršt lijepih poena i sjajnih akcija, sa obje strane. Efes se malo odlijepio u drugom poluvremenu, imao u posljednjoj četvrtini i desetak poena prednosti, no Real je malo po malo lomio goste, koji su u završnici utakmice gotovo pa prosuli teško stečenu prednost. Dvije minute prije kraja Real je stigao na -2, a onda je Abalde tricom doveo Real u vodstvo nakon dugo vremena. Činilo se tada da će Efes još jednom ući u probleme, nešto slično kao i prije dva dana…14:1 je bila serija Reala u pet minuta posljednje četvrtine, prosuli su 13 razlike Atamanovi igrači.

Lull je pogodio bacanja za 76:74, a Singelton promašio napad Efesa i dao Realu priliku, koju je prokockao Lull nepotrebnim šutom sa gotovo osam metara. Istu grešku napravio je Larkin na drugoj strani, promašio cijeli koš, a Rudy Fernandez nakon izborenog prekršaja ubacio dva bacanja za +4 i riješenje pitanja pobjednika. Garuba je bacanjima zaključio utakmicu za konačni rezultat 82:76.

Usman Garuba je bio prvi strijelac Reala sa 24 poena i 12 skokova, a Jaycee Carroll je dodao 20 za pobjednike.

Kod Efesa, prvi strijelac Rodrigue Beabuois sa 23 poena, Shane Larkin je ubacio 22, a naš Kruno Simon 6 poena, 1 skok i 1 asist.

Serija se vraća u Istanbul, gdje ćemo saznati punitka na Final Four…

Foto: Euroliga

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype