Odlični kadeti pobjedili Rusiju na otvaranju EP

U prvoj utakmici Europskog prvenstva za kadete, naša je reprezentacija bila bolja od Rusije odličnim drugim poluvremenom.

U-16, Europsko prvenstvo, 1. kolo:

Rusija-Hrvatska 58:65 (6:15,16:12,26:20,10:18)

(Niagu 19/ Brala 23, Z.Ivišić 11)

Vidjelo se već na početku utakmice da su kadeti obje reprezentacije malo nervozni i napeti, jer kako drugačije komentirati loš postotak šuta obje ekipe i tako malo poena za dvadeset minuta. Ipak i u takvoj igri, naši su se dečki bolje snašli, odlično reagirali u prvoj četvrtini, da bi se Rusi malo probudili u drugoj i na poluvrijeme se otišlo sa +5 za Hrvatsku. Zvonimir Ivišić s 9 i Duje Brala s 7 poena, bili su naši najbolji pojedinci prvog poluvremena.

Puno intenzivnija i ekifasnija košarka se vidjela u trećoj četvrtini. Mali pad koncentracije naše momčadi, Rusija je iskoristila. Prvo se približila na minimalan zaostatak, da bi krajem četvrtine i povela 41:40, no naši su momci ipak uspjeli vratiti svoje vodstvo, ali je Rusija poentirala za tri u zadnjoj sekundi sa gotovo polovice terena i na zadnji odmor otišla sa prednošću 48:47.

Sa nevjerojatnom energijom je naša reprezentacija ušla u zadnju četvrtinu, što joj se i vratilo. Brzo su vratili vodstvo, počeli kontrolirati utakmicu i poveli 50:58, u 35. minuti. Duje Brala bio je raspoložen posebno u tim trenucima i neriješiva enigma za Rusiju. U zadnje dvije minute ušlo se sa rezultatom 54:60 za Hrvatsku, a onda je Pleadin zabio tricu za vjerojatno riješenje pitanja pobjednika. Na kraju zaslužena pobjeda Hrvatske.

Duje Brala je s 23 poena, 8 skokova i 4 asisntecije bio uvjerljivo naše prvo ime, Zvonimir Ivišić je dodao 11 poena i 7 skokova, a Tomislav Ivišić 7 poena, 9 skokova i 4 asistencije.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype