Okupila se reprezentacija, Aco Petrović: “Vjerujem da smo u boljem stanju nego u studenom, dodat ćemo par novih stvari”

Nakon završenog Kupa, u Zagrebu se okupila reprezentacija pred dvije kvalifikacijske utakmice.

Posljednji su put bili na okupu u studenom prošle godine, a večeras su se košarkaški reprezentativci Hrvatske okupili na pripremama za još jedan pretkvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2025. Mnogi se reprezentaciji priključuju netom nakon odigranih finalnih kup utakmica, kako u Hrvatskoj, tako i u ostalim zemljama u kojima igraju, no mjesta umoru nema jer prvi je trening na rasporedu već u ponedjeljak, 20. veljače ujutro, dok u srijedu reprezentativci sa stručnim stožerom lete za Švicarsku.

Prva pretkvalifikacijska utakmica ovog ciklusa igra se u četvrtak, 23. veljače u Fribourgu, nakon čega reprezentacija leti za Split gdje će Hrvatska ugostiti Austriju u nedjelju, 26. veljače na Gripama u dvorani KK Split.

“Petero-šestero igrača je još tijekom jučerašnjeg dana igralo utakmice; Kapusta u Zagrebu, Branković i Rudan su igrali finale srpskog kupa, Filipović je igrao utakmice španjolskog prvenstva, a još ih je nekoliko jučer imalo obaveza”, pojasnio je v.d. izbornika Aleksandar Petrović i dodao:

“Kroz dva dana, odnosno četiri treninga moramo obnoviti sve što smo radili prošli put i dodati par novih stvari jer imamo malo drugačije koncipiranu momčad. Vjerujem da smo u boljem stanju no što je to bilo u studenom i sad treba prionuti poslu.”

Izbornik Petrović na put u Švicarsku povest će svih 15 igrača kako bi na treninzima imao tri petorke: “Ovaj put želim svaki trening iskoristiti na najbolji  mogući način. Čertdeset minuta jedne utakmice je premalo da bi svi dobili kvalitetnu šansu. Međutim, kad to rastegnemo na sedam dana, što treninga, što utakmica, svatko će od njih imati prilike pokazati u kakvom je stanju i kolika im je kvaliteta.”

Izvor: HKS

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype