sportski sportski sportski sportski

KOD

Okupili se Sesarovi reprezentativci, u Opatiji slijede pripreme za Irsku i Luksemburg

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Zagreb pa Opatija, to je otprilike plan i program muške reprezentacije za ovo ljeto.

Novi izbornik muške reprezentacije, Josip Sesar, u Zagrebu je okupio dio reprezentativaca koji će krenuti u pripreme za pretkvalifikacijske utakmice, protiv Irske i Luksemburga.

U zagrebačkom hotelu Aristos danas je održana konferencija za medije Hrvatskog košarkaškog saveza, nakon čega je reprezentacija otputovala u Opatiju, gdje će se naknadno pridružiti preostali dio igrača te će se upravo tamo pripremati za dvije domaće utakmice.

Izbornik je izabrao 16 igrača koji će konkurirati za ove četiri utakmice, bilo je tu i nekih otkaza, no te stvari više i nema smisla previše komentirati, uostalom potvrdio je to i on sam. Fokus će biti na one koji su tu, a ovo može biti odlična prilika da se “upoznamo” i sa mogućnostima nekih mladih igrača, nekih koji su ovdje i prvi puta na seniorskim pripremama. Prije svega misli se tu na Luku Krajnovića i Renata Serdarušića, koji su svojim igrama u završenoj sezoni apsolutno zaslužili da ih se provjeri i na ovom nivou. Bez ikakvog podcjenjivanja oba protivnika, ali i samih momaka, iako se nema smisla miješati u posao Sesara, ako oni ne mogu participirati i dobiti dobru priliku u ove četiri utakmice, onda negdje gadno griješimo sa “korištenjem” mladih igrača.

“Moram biti iskren i reći da sam jedva čekao ovo okupljanje i da krenemo s pripremama. Što se tiče spiska, čekali smo zbog potvrde nekih igrača tko može doći, tko ne može – to je razlog zašto je popis kasnije izašao. Jako sam zadovoljan i svi momci sa spiska su pozitivno reagirali. Nadam se da će to prenijeti i na parket. Želim pohvaliti igrače koji su tu i koji su se odazvali. U nijednom trenutku nisu postavili pitanje zašto, kako će to biti ili za neke beneficije. Ovi igrači će dati sve od sebe i idemo iz dana u dan. Što se tiče ovih igrača koji nisu tu, ne bih htio komentirati, imaju svoje razloge i ozljede.” -izjavio je Sesar na početku obraćanja medijima.

“Pripreme su koncipirane na način da imamo jedan duži trening i teretanu sa kondicijskim trenerom Mandirom. Radi se po programima koje nose od svojih kondicijskih trenera iz klubova. Što se tiče rada na parketu, to je trening od 3 sata u komadu gdje ćemo probati što više toga riješiti. Nemamo puno vremena, imamo tri prijateljske utakmice do 19.7. kada nam je prva službena. Trebamo to iskoristiti za taktičko uigravanje i vidjeti koje su vrline da bi momčad izgledala što bolje. Oni su profesionalci koji žive od košarke i tako ih doživljavam. Bitno mi je da se osjećaju ugodno u reprezentaciji i da možemo svi kada god treba komunicirati. Rano se počinje sa pripremama, mora se iskoristiti taj period treninga.”

Danko Branković, prva centarska opcija ove reprezentacije, iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Megi, koja mu je na kraju donijela “transfer” u Bayern, gdje bi trebao i dobiti priliku na najvećoj sceni, onoj euroligaškoj. Već sada je pun optimizma za ove utakmice…

“Nakon duge sezone u klubu sam sada tu, u Megi je bilo dosta treninga i malo utakmica, tako da sada u mjesec dana 7 utakmica je odličan osjećaj. Što više utakmica, to bolje. Spremni smo za rad i pobjede te idemo maksimalno dati od sebe. Želim biti najbolji ja i dati najbolje od sebe, ne želim postati kao netko, nego jednostavno biti najbolji ja. A što se tiče utakmica – imamo prijateljsku sa Slovačkom, nadam se da ćemo to dobro iznijeti, Kina ne znam kakva je tako da ćemo vidjeti kako će to biti. Irska i Luksemburg – to se nadam svim pobjedama.”

Igrač Lovro Gnjidić nije skrivao oduševljenje što je na popisu reprezentativaca:

“Isto kao i Danko, veselim se što sam ovdje, idemo dati sve od sebe i idemo na pobjede. Hvala izborniku na pozivu, nakon ove sezone, tu se mogu dokazati i to je svima sada najbolja prilika.”

Reprezentacija će već u nedjelju, nakon nekoliko odrađenih treninga odigrati u Opatiji zatvorenu pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Slovačke, koju u Crikvenici na pripremama vodi naš Aramis Naglić. Tri dana kasnije, 12.7. u Kranjskoj gori čeka ih također pripremna utakmica protiv Kine, a 15.7. će ista ova dva protivnika igrati uzvrat u Opatiji.

09.07. vs SLOVAČKA (Opatija, zatvorena)
12.07. vs KINA (Kranjska Gora)
15.07. vs KINA (Opatija)

PRETKVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA EUROPSKO PRVENSTVO 2025

 • 19.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Irska (Opatija)
 • 22.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Luksemburg (Opatija)
 • 29.7.2023 u 15:30 Irska – Hrvatska (Dublin)
 • 2.8.2023. u 20:15 Luksemburg – Hrvatska (Luksemburg)

POPIS REPREZENTATIVACA HRVATSKE ZA PRETKVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO – SRPANJ 2023.

 • 🇭🇷 KAPUSTA BORNA
 • 🇭🇷 GNJIDIĆ LOVRO 
 • 🇭🇷 FILIPOVIĆ GORAN
 • 🇭🇷 KALAJŽIĆ MATE
 • 🇭🇷 PERKOVIĆ TONI
 • 🇭🇷 BADŽIM ROKO
 • 🇭🇷 KRAJNOVIĆ LUKA
 • 🇭🇷 DREŽNJAK MATEO
 • 🇭🇷 MAZALIN LOVRO
 • 🇭🇷 SERDARUŠIĆ RENATO
 • 🇭🇷 PRKAČIN ROKO
 • 🇭🇷 DREŽNJAK DARIO
 • 🇭🇷 MENALO LEO
 • 🇭🇷 BRANKOVIĆ DANKO
 • 🇭🇷 VRANKOVIĆ ANTONIO
 • 🇭🇷 LJUBIČIĆ KREŠIMIR

Utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo moći će se pratiti u prijenosu uživo na SportKlubu i na FIBA YouTube kanalu.

SRETNO!

Dio teksta: HKS

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype