sportski sportski sportski sportski

KOD

Omiš srušio Cedevitu Junior i nanio joj prvi poraz u sezoni

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Cedevita Junior je doživjela prvi poraz u sezoni u “Ribnjaku” usred Omiša.

Prva liga, 16.kolo:

Omiš Čagalj Tours-Cedevita Junior 81:80 (17:25, 19:19, 22:17, 23:19)

(Delić 21, Mimica 21 / Jacović 18, Šabić 11)

Cedevita Junior je doživjela prvi poraz u sezoni tek u 16.kolu ove sezone i to na jednom od najnezgodnijih gostovanja koje su imali. Iako su imali sve u svojim rukama, od samog početka pa čak i u posljednjoj četvrtini, pobjedu nisu uspjeli osigurati.

Omiš se tražio prvo poluvrijeme, pogotovo u vanjskom šutu, gdje je u promašajima prednjačio Mimica, koji je do kraja utakmice ispucao čak 17 trica, no 7 je pronašlo put do koša pa je na kraju bio i jedan od ključnih igrača utakmice.

Cedevita je sve prosula u posljednjim minutama utakmice. Omiš je ganjao njihovo vodstvo cijelo drugo poluvrijeme, a dvije minute prije kraja gosti su imali +6 (74:80) i činilo se u tim trenucima da su puno bliže pobjedi od domaćina. Ipak, Jeličić je tricom smanjio na 77:80, Cedevita promašila svoj napad, a u slijedećem je Omiš, točnije Delić zabio dvicu za 79:80 i potpuni povratak u utakmicu. U slijedećem napadu Cedevita nije iskoristila priliku preko Šabića, koji je promašio pokušaj za tri poena, da bi Mimica novim pokušajem za tri pokušao riješiti pitanje pobjednika, ali je promašio šut, no Delić je uhvatio skok u napadu i 26 sekundi prije kraja zabio dvicu za vodstvo Omiša 81:80. U posljednjem napadu, Jacović je šutirao za goste, promašio dvicu i Omiš je počeo slaviti veliku pobjedu.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype