sportski sportski sportski sportski

KOD

Osječanin Luka Barišić u najboljoj petorci Summit konferencije!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Lijepo priznanje za našeg košarkaša u SAD-u.

Osječanin Luka Barišić u najboljoj diviziji Američke sveučilišne NCAA lige dobio je još jedno veliko priznanje – Luka je član najbolje petorke Summit konferencije, te je uz to uvršten u najbolju petorku koju sačinjavaju igrači kojima je ovo prva godina u Summit konferenciji (All-Newcomer team)!

Luka je sezonu započeo fantastičnom tricom protiv momčadi Nebrske pred više od 15.000 ljudi! Nakon toga Luka je nastavio s odličnim igrama tijekom cijele sezone sa vrlo malo oscilacija.

Barišić je u Americi ove sezone u prosjeku postizao 14.5 poena i 5.9 skokova po utakmici, s tim da je šutirao 41% iz igre, te 82% sa linije slobodnih bacanja. Barišić je više-manje bio konstantno prva “rola” svoga tima, te je imao četiri utakmice zaredom gdje je imao više od 20 poena u veljači. Svoju najbolju utakmicu odigrao je protiv momčaci North Dakota State kada je postigao 28 poena i ugrabio 9 skokova, uz 4 asistencije. Najbolju skakačku utakmicu Luka je odigrao protiv ekipe North Dakota kada je ugrabio 14 skokova, ali je pri tome postigao 21 poen i dodao 5 asistencija!


Treba napomenuti da je Lukin suigrač Trenton Massner član druge petorke, obrambene petorke i All-Newcomer team zajedno sa Lukom.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype