sportski sportski sportski sportski

KOD

Osječke Vrijednosnice se priključile ABA 2 ligi i odmah dobile domaćinstvo jednog turnira

Osječani su prihvatili sudjelovanje u drugom razredu regionalnog natjecanja.

Marko Mandić će u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Vrijednosnica igrati dva natjecanja. Pored nastupa u Premijer ligi, Brokeri su danas donijeli odluku da će nastupati u slijedećoj sezoni u ABA 2 ligi, koja će brojati 14 klubova.

Osječani su odmah dobili domaćinstvo drugog turnira, koji će se održati u Osijeku od 08.11. do 12.11. ove godine. Nakon što se odradi 13 kola, na različitih pet turnira, osam prvoplasiranih ekipa ide u Play-off dio.

Pred Brokerima je sada dodatni posao oko dovođenja igrača, jer ovaj je roster realno “tanak” za ovu vrstu natjecanja, a prema informacijama koje imamo, neki su igrači već u fokusu sportskog direktora i trenera.

ABA liga 2 u sezoni 2021/22 će imati 14 klubova: Široki, Spars, Borac, Vrijednosnice Osijek, Zlatibor, Mladost, Vojvodina, Rogaška, Helios, Lovćen, Sutjeska, Podgorica, MZT i Pelister. Utakmice će biti odigrane kroz 5 turnira (10., 11., 12., 1. i 3. mjesec). Prvi turnir će se igrati na Zlatiboru od 10.10.-14.10.2021. gdje će biti odigrana dva kola.

Čelni ljudi ABA Lige ponudili su jučer Vrijednosnicama pozivnicu za igranje u ABA 2 Ligi i uprava kluba je danas odlučila prihvati poziv i nastup u sezoni 2021/22.

Renato Martinko objasnio je odluku Vrijednosnica Osijek: “Vodstvo ABA Lige već nas je kontaktiralo pred početak nekoliko dosadašnjih sezona, ali naša procjena je bila da su HT Premijer Liga i Alpe Adria Cup, koji smo igrali do Covid pandemije, natjecanja po mjeri za naš klub. Na osnovu plasmana iz prošle sezone nismo ostvarili pravo na nastup u nijednom natjecanju osim domaćeg prvenstva, te smo ovu pozivnicu prihvatili iz dva razloga. Prvi je odluka našeg Predsjednika Alexandera Hrkača da mu geografski položaj ekipa u ovoj ligi odgovara za marketinško brendiranje, obzirom na nove poslovne planove i ulaganja. Drugi je da će nam još jedno natjecanje biti od velike koristi za profiliranje i stasanje naših mladih igrača. Vrijednosnicama Osijek je dodijeljen i jedan od pet turnira (balona) ABA 2 Lige, koji će se u Osijeku igrati od 08. do 12.11.2021. godine. Turnir će ljubiteljima košarke u Gradu na Dravi dovesti na pet dana oko 300 sudionika, 14 ekipa i 15 kvalitetnih košarkaških utakmica koje će izravno prenositi Arena sport televizija.”

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype