KOD

Osobne greške Split udaljile od pobjede

Bez Tomislava Gabrića i nespremnog Morrisa, Split danas nije mogao do pobjede u Novom Pazaru.

Druga ABA liga, 2.kolo:

Novi Pazar-Split 92:85 (21:25, 19:13, 21:24, 31:23)

(Korać 20, Vulić 19 / Marčinković 22, Cunningham 15, Kedžo 14, Rikić 14)

Splićani su u Novi Pazar doputovali sa samo deset igrača, bez važnog kotačića, Tomislava Gabrića, Ivana Vrgoča, nespremnog Morrisa te Ivana Perasovića od mlađih momaka i to se itekako osjetilo, pogotovo izostanak Gabrića.

Splićani su i tako ranjivi odigrali vrlo dobru prvu četvrtinu i dobili ju, da bi se mali pad osjetio u drugoj četvrtini, što je domaća momčad iskoristila i prešla u vodstvo i osigurala si nešto mirniji nastavak.

Ipak, navijači Splita ponovno su dočekali vrlo dobre reakcije žutih, koji su odigrali nekoliko dobrih napadačkih akcija i do kraja treće četvrtine vratili prednost na svoju stranu, minimalnu, ali zasluženu.

Vidjelo se bez Gabrića, da će Split teško izdržati u istom ritmu do kraja utakmice, iako se domaća momčad u nekoliko situacija nudila, no niti trica nije išla žute večeras. U zadnjih pet minuta ušlo se sa rezultatom 79:74, a Split je upao u probleme tada jer je zbog pete osobne igru morao napustiti Marčinković, uvjerljivo najbolji igrač na terenu do tada. Vrata domaćoj pobjedi su se tada širom otvorila, a Split je u tim trenucima i zaredao sa nekoliko izgubljenih lopti pa je u 37. minuti na semaforu bio rezultat 84:77. Uspio se Split preko Kalajžićevih bacanja i dva poena Kedže približiti na 84:81. Domaćin je pokušao tada tricom riješiti susret, no promašio je, dao Splitu napad, a istu stvar je napravio Kedžo i promašenom tricom dao domaćinu, nakon prekršaja, dva bacanja koje je Korać iskoristio. Cunningham je tada ponovno promašio tricu, a Rebić napravio prekršaj za nova bacanja domaće momčadi, Vulić je zabio oba za 88:81. Nakon jednog pogođenog bacanja Rebića, domaćin je sa nova dva poena pobjegao na 90:82 i utakmica je bila riješena.

Krajnji rezultat je bio 92:85 za domaću momčad.

Pavle Marčinković je bio prvo ime kod Splita sa 22 poena, Cunningham je dodao 15, Kedžo 14 poena i 10 skokova te Rikić 14 poena i 6 skokova.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype

POSLJEDNJE VIJESTI

INTERVJUI

KOLUMNE