sportski sportski sportski sportski

KOD

Paić u posljednjim sekundama srušio Alkar i donio važne bodove Vrijednosnicama

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Osječani su došli do važne pobjede, vrijedne mirnog nastavka sezone.

HT Premijer liga, 27.kolo:

Vrijesnonice Osijek-Alkar 83:82 (20:19, 21:24, 19:23, 23:16)

(Paić 24, Kujundžić 21 / Echols 22, Varence 11)

Alkar je, može se reći, blago dominirao u Osijeku veći dio utakmice, dok je domaći bio u svojevrsnom podređenom položaju.

Bitna je to bila utakmice za obje ekipe, iako puno više za domaćine, nego za Alkar pa se i osjetio taj nekakav imperativ pobjede i mala nervoza kod domaćina. Alkar je iskusno preko Echolsa i Varencea kontrolirao igru, imao konstantno vodstvo dok su Šarlijini igrači cijelo vrijeme ganjali zaostatak.

I sve tako do posljedje četvrtine, točnije do posljednjih pet minuta, kada su slobodnim bacanjima i dvicom Topolovića došli u vodstvo 74:73, u 36.minuti. Alkar je uzvratio mini serijom 3:6 za novo vodstvo, no Porobić i Lisica su doveli svoju ekipu na +2 na ulasku u posljednju minutu. U slijedećem napadu Ivan Vučić je stavio tricu za goste i vodstvo 81:82, a domaćinu je ostao zadnji napad. I ona šok za Alkar, a sreća za domaćine, s obzirom da je Paić pet sekundi prije kraja zabio dvicu za 83:82, a nakon time-outa, Kučan je krenuo na prodor, ali Lisica je blokirao njegov šut i pobjeda je ostala u Osijeku.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype