sportski sportski sportski sportski

KOD

Pitali smo…

Svjetsko prvenstvo u košarci samo što nije krenulo, subota je pred vratima, a mi smo kontaktirali “naše ljude” za mišljenje.

Iako naše reprezentacije, nažalost, nema na ovoj velikoj smotri, ljudi iz košarkaških krugova sigurno prate događanja oko prvenstva, pripremnih utakmica, a nažalost i otkaza. Upitali smo njih nekoliko što očekuju od prvenstva i tko im je favorit za postolje. Zanimljiva su mišljenja i odgovori…

Prvi nam se javio Dino Rađa, koji je na oprezu što se tiče reprezentacija iz tzv. “drugog reda” i smatra kako bi prvenstvo moglo biti dosta izjednačeno, a kada su u pitanju favoriti nema dvojbu:

“Bit će interesantno. Dosta je izjednačenih jakih ekipa. Amerikanci su po meni definitivno ranjivi. Španjolci, Srbi, Francuzi, Grci i Litvanci su uvijek jaki,  dok se ne smije zanemarit nikada niti Australce, Brazilce i Argentinu. Oni svakog mogu iznenadit, a kada budu krenule eliminacije, kada se bude igrala jedna utakmica, sve je moguće. Favoriti za zlato? Definitivno Srbija i SAD.”

 

 

Najbolji igrač HT Premijer lige iz prošle sezone, Pavle Marčinković je ponudio jedan zanimljiv odgovor. Pavle je jasno dao do znanja tko je njegov potajni favorit iz sjene i za koga će navijati:

Gledao sam nekoliko pripremnih utakmica ovo ljeto i nekako je na mene najbolji dojam ostavila Grčka, sa Antetokounmpom na čelu i oni su moji favoriti, sigurno je da ću za njih navijati, no puno će ovisiti i kako će se oporaviti Solukas. Ukoliko bude zdrav i spreman, mislim da mogu iznenaditi.

  

 

Marko Tomas, naš bivši reprezentativac jednog favorit za finale već ima, dok protivnika Amerikancima vidi u Srbiji ili Grčkoj. Zanimljivo je da svoje bivše Španjolce ne vidi blizu vrha…

“Uspio sam čak i pogledati neke pripremne utakmice pa na temelju toga mogu reći da su Amerikanci bez obzira na tanak roster i dalje prvi favoriti. I u toj takvoj ekipi ima kvalitete, a svakako treba uzeti u obzir i da na klupi imaju Grega Popovicha, koji je možda i njihova najveća snaga. Što se tiče njihovog protivnika u finalu, tu vidim Srbiju ili Grčku. Srbija ima jaku okosnicu u trojcu Bogdanović-Bjelica-Jokić, a i ostatak ekipe je kvalitetan da izbori to finale. Grčku tu vidim kao potencijalnog finalista, no mislim da će puno ovisiti o tome koliko će moći koristiti Sloukasa. Ukoliko se on oporavi, mislim da on i Antetokounmpo mogu zadati puno probema. Jedino što im nedostaje je kvalitetan šuter sa vanjskih pozicija. Španjolska? Po meni solidan sastav, no mislim da to više nije ona Španjolska od prije nekoliko godina i jednostavno ne vidim ih među ekipama koje će konkurirati za postolje.”

 

 

Jedan od velikih košarkaških zaljubljenika sa televizije je i Marko Šapit, koji je kroz jednu rečenicu jasno dao do znanja da još uvijek nije prebolio naše izostajanje sa ovog natjecanja, a svog favorita za zlato također ima.

“Pa, iskreno očekujem da ga nekako ipak preživim, jer iako naših nema treba to profesionalno odraditi. Btw, iako će neki i dalje tvrditi kako to nije istina, to što Hrvatske nema je Mega katastrofa. Prvi favorit za zlato je SAD, bez obzira na izostanke, a u borbi za medalje očekujem Srbiju, Francusku, Španjolsku, Grčku i Australiju.”

 

 

Kapetan Cibone, Marin Rozić, nije previše sretan zbog velikog broja izostanaka, no bez obzira na sve i sam jedva čeka da natjecanje krene. U njegovom krugu favorit za postolje, su tri ekipe, uz jedno potencijalno iznenađenje.

“Prije svega moram reći da mi je izuzetno žao i baš sam razočaran što se tijekom ljeta dogodila ekspanzija ozljeda i otkaza u reprezentacijama. Mišljenja sam da nije bilo toga da bi od subote pričali o najjačem svjetskom prvenstvu do sada, no što je tu je. Što se tiče ekipa, nekako u finalu vidim definitivno reprezentaciju Srbije i SAD-a. Pratio sam prilično dosta pripremne utakmice i turnire i po onome što sam vidio nekako mi se Srbija čini kao prvi favorit za zlato. Iako ne želim otpisivati Amerikance, jer realno njihove fizikalije i tempo kojim igraju, rijetko tko može pratiti, ali bojim se da će ih svi otkazi i ozljede doći glave. Posebno jer mi se Srbija čini u odličnoj formi i odlično posložena na svim linijama. U toj nekoj borbi za treće mjesto i postolje vidim Australiju i eventualno Španjolsku, iako mi Španjolci ne djeluju više tako moćno kao prije. Ostatak reprezentacija koje se eventualno mogu tu umiješati su Francuska, Grčka i Litva, iako me iskreno nisu impresionirali tijekom ovih utakmica. Ono, što je sigurno je da ja osobno jedva čekam da prvenstvo krene.”

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype