sportski sportski sportski sportski

KOD

PITALI STE Duju Bralu!

Prošlog tjedna najavili smo novu rubriku ”PITALI STE” u kojoj vam dajemo mogućnost postavljati pitanja gostu na našem portalu i postati novinar na jedan dan. Prvi igrač kojem ste imali priliku postaviti pitanja putem našeg Facebook i Instagram profila mladi je Zadranin Duje Brala. Duje je od ove sezone priključen seniorskoj momčadi Košarkaškog kluba Zadar. S hrvatskom kadetskom košarkaškom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2018. u Srbiji.

Spremno je odgovorio na vaša pitanja i rekao sljedeće:

Prelazak iz juniora u seniore, počeo si dobivati ozbiljnije minute pod palicom Veljka Mršića. Jesi li se uspio dobro afirmirati u timu i misliš li da možeš izdržati igranje protiv fizički jačih i iskusnijih igrača?

Cilj mi je igranje protiv fizički jačih i iskusnijih igrača. Moram dati svoj maksimum da bi im eventualno mogao parirati i to mi pomaže da napredujem iz dana u dan.

Bio si zlatni kadet, bio si četvrti najbolji strijelac EP godinu poslije. Kao nositelj reprezentacije, možemo li očekivati neku medalju na sljedećem EP ili SP?

Ne mogu obećati. Reći ću samo da ću ja kao i svi ostali dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat.

Kakva ti je razlika u životu, školi i treninzima između prošle i ove godine?

Pa i nije velika. I dalje imam dva treninga dnevno kao i prošle godine. Škola mi maksimalno izlazi u susret kako bi mogao prisustvovati svakom seniorskom treningu.

Najdraži suigrači iz dana mlađih kategorija?

Ne mogu izdvojiti nikoga, sa svima sam se dobro slagao.

Što misliš kakva ti je budućnost u KK Zadru? Osjećaš li da te dovoljno cijene?

Trenutno sam fokusiran samo na ovu sezonu i idem dan po dan. Cijene me, to se vidi po ukazanom povjerenju i minutama na terenu. Svi su mi treneri uvijek na raspolaganju za dodatan rad i savjete i ovim im putem zahvaljujem na tome.

Kako je bilo prijeći iz mlađih kategorija u seniore?

Nevjerojatno je biti senior Zadra. Oduvijek sam sanjao zaigrati za seniore pred domaćom publikom. Koliko god da je lijep taj prelazak u seniore, toliko je i težak. Moram se naviknuti na bržu igru, jače i bolje protivnike. Treba tu još iskustva i mentalne pripreme.

Zašto broj 12?

Ne znam ni ja haha. Kao mali još u Školi košarke Zadar me dopao broj 12 i tako je ostalo. Nemam neki određeni razlog.

Najdraži klub u Euroligi?

Barcelona

Vidiš li se u budućnosti kao europski igrač ili karijeru misliš nastaviti u NBA?

Mišljenja sam da je većini igrača san igrati u NBA pa tako i meni ali ne bih se bunio ni na Euroligu haha.

Opiši svoj cijeli dan

Dođem sat ranije na trening, odradim teretanu ili šut. Nakon toga imam jutarnji trening, dođem doma i većinu vremena odem na kavu. Zatim slijedi ručak. Ponovni odlazak na trening sat ranije, odradim što trebam, popodnevni trening. Navečer sam ili doma ili odem sa curom/prijateljima.

Duje, kakav je osjećaj igrati ABA ligu ?

Osjećaj je odličan. Istini za volju nisam još baš nešto ni odigrao haha ali uživam sudjelovati i igrati u takvoj ligi sa svojim suigračima.

Koliko se baviš sportom i kako je to sve započelo?

Sportom se bavim od svoje četvrte godine. Sve je započelo u Loptici – mjestu gdje su se igrali svi sportovi. Meni se naravno najviše svidjela košarka i nakon toga sam se upisao u Školu košarke Zadar.

Najdraži NBA klub?

Lakersi

Kobe ili LeBron?

LeBron

Kako je biti dio 12 prvotimaca u seniorima? S kim se najbolje slažeš?

Poseban je gušt biti dijelom ekipe. Sa svima se slažem ali kad bi morao birati rekao bi Paponja ili Vujičić jer smo bliži godinama.

Još jednom se i ovim putem želim zahvaliti Duji na izdvojenom vremenu i odazivu ovom projektu. Želim mu svu sreću u budućnosti u ime cijele redakcije Sportskog koda. A vas dragi čitatelji pozivam da sudjelujete u ovoj rubrici jer ćete imati priliku postavljati pitanja jako zanimljivim gostima.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype