sportski sportski sportski sportski

KOD

PITALI STE! Juraja Pleadina

Juraj Pleadin još je jedan momak kojeg čeka svijetla budućnost u košarci. Izdanak Šibenske košarke polako ulazi u svijet seniorske košarke, a za to vrijeme briljira među svojim vršnjacima. U ovoj je sezoni za seniore skupio nešto manje od 32 minute, no njegovo vrijeme tek dolazi pa vjerujemo da ćemo u budućnosti, možda već i ove sezone vidjeti ga još koji puta na terenu. Želja za dokazivanjem kod ovog momka veća je no ikad, bori se za svoje minute i iskorištava svaku priliku. Prvotimac GKK Šibenke spremno je odgovorio na vaša pitanja i rekao sljedeće:

Možeš li zakucati s dvije ruke? 

Mogu 

Koliko si koševa najviše postigao na utakmici? 

Najviše sam koševa postigao za DOŠK protiv ekipe Dražen Petrović u kategoriji mlađih kadeta i to 62 poena. 

Koliko puta tjedno treniraš? Koliko to traje? 

Tjedno imam desetak treninga i dvije utakmice. Dnevno treninzi traju tri do četiri sata. Jutarnji treninzi su individualni i teretana, dok popodne imam timske treninge. 

Najdraži cimer? 

Najdraži cimer mi je Antonio Šantić. Trener nas je na svim reprezentativnim okupljanjima stavio kao cimere.  Na pripremama U16 dva smo mjeseca bili cimeri. Također, Valentin Jurković s kojim trenutno živim u Šibeniku. 

Smatraš li se profesionalnim ili amaterskim igračem? 

Mišljenja sam da sam kroz godine iz dječje igre ušao u profesionalizam. Treniram dva puta dnevno sa starijim i iskusnijim igračima.  

Misliš li da si najbolji igrač poslije Stojka u Drnišu? 

Drniš je dao dobre igrače koji su igrali i koji igraju u dobrim klubovima. Na meni je da se potrudim da dođem do najboljega haha.  

Zašto ti je nadimak Bonači?  

Pa to je bila neka interna šala bivših suigrača Vuke i Vraneša vezano za moje ime Juraj. 

Misliš li da si najbolji mladi igrač u Premijer ligi? 

HT Premijer liga ove godine ima dosta mladih talentiranih igrača. Ovo stanje s virusom nam je pružilo priliku za većom minutažom i dokazivanjem. 

Je li Širko dobar mentor? 

Širko je igrač koji je igrao po dobrim klubovima i ligama. Pokušava svoje stečeno iskustvo prenijeti na nas mlađe. Nama mlađima puno pomaže svojim savjetima. Ukazuje nam na loše stvari u kojima griješimo i gura nas da budemo bolji. Dobar je mentor. 

Da si imao priliku s kim bi radije bio u petorci? S Dinom Rađom ili Kukočem? 

Stvarno je nemoguće odlučiti se između Dina i Tonija. Različitih su pozicija i svaki od njih je majstor svog zanata. Kad bi mogao bio bi s obojicom u petorci. 

Jesi li u potrazi za boljom polovicom? 

Traži se, ali za sada ništa ozbiljno haha 

Kako bi opisao košarku svojim riječima? 

Košarka je jedan dinamičan i atraktivan sport gdje je najčešće neizvjesno do samog kraja, što svemu tome daje poseban gušt. Naravno pod poseban gušt spadaju i  treninzi, putovanja, skauting, druženja i razvijanja prijateljstava i poznanstava.

Kada si počeo igrati košarku? 

Košarku sam počeo igrati sa 6 godina. Kao dijete bio sam hiperaktivan pa su me roditelji upisali na košarku samo da taj sat i pol odmore malo od mene haha. Na kraju mi se taj sport svidio i ostao sam u njemu.  

Najdraži nadimak? 

 Imam dosta nadimaka, ali ako se pod nadimak smatra Jure onda je taj. 

Jure hvala ti što si izdvojio vrijeme i odgovorio na pitanja naših čitatelja. Želimo ti svu sreću u budućnosti!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype