sportski sportski sportski sportski

KOD

Pitanje ABA lige: je li ona na konopcima ili je mačka sa nekoliko života?

Blokiran račun, zaražen igrač, odgođene utakmice, odustajanje kluba…

Iako ne pišemo često o regionalnoj ligi, osim kada su u pitanju utakmice naših klubova, možda je vrijeme da se na kratko pozabavimo ABA ligom, kao organizacijom.

Trenutno stanje nije nikakvo. O previranjima između Partizana i Crvene zvezde jednostavno više nema smisla ni pisati, ni pričati, kao ni o strujama koje su prisutne u ovom natjecanju. Kao niti o tome tko je od klubova na čijoj strani, jer tu više ni oni samo vjerojatno ne znaju iza koga stoje i koga podržavaju.

Ono najbitnije je da je ABA liga trenutno: BLOKIRANA! Blokiran joj je račun, problemi sa financijama su prisutni, a znamo da organizacija pokriva gotovo sve troškove koje klub ima i pitanje je kako će stvari funkcionirati u bližoj budućnosti.

Pored tog problema, još se jedan pojavio već na poluvremenu utakmice iz 1.kola, Cedevita Olimpija-Krka, kada je javnost saznala da je jedan igrač Cedevite pozitivan na Corona test pa su sada obje momčadi u desetodnevnoj izolaciji. No, usprkos tome, utakmica je nastavljena i odigrana do kraja. Ipak, obje ekipe su odgodile svoje utakmice 2.kola koje je na rasporedu ovaj vikend.

Mlađa sestra ove lige, ABA 2, se također našla u problemu. Iako to nije službeno objavljeno, ali velika mogućnost postoji da se prvih šest kola odigraju po balon sistemu na Zlatiboru, a drugih sedam u Užicama. Što dovodi do konstatacije da će se igrati jednokružno, a takve uvjete igranja prva je odbila Sloboda iz Tuzle, koja u tom sustavu ne vidi nikakav smisao. Osim nikakvog smisla, njihove sponzore taj sustav ne zanima niti malo pa se i ona financijska strana priče oko kluba opasno zaljuljala i poslali su priopćenje u kojem navode da odustaju od takvog oblika natjecanja. Iako ni to nije još službeno, ABA 2 organizacija već ima spreman klub koji će uskočiti, Borac iz Banja Luke.

Rezimirajmo:

ABA liga je u blokadi, ima zaraženog igrača (jednog za sada), dvije momčadi u izolaciji, odgođene utakmice

ABA 2 liga ima klub koji je odustao od natjecanja mjesec dana prije početka

Hoće li ABA organizacija preživjeti ovo ili joj je kraj blizu? Poučeni iskustvima iz prošlih sezona i cirkusantskim događajima, koji su gurani pod tepih, sigurni smo da će se ABA i ovoga puta izvući iz blata u koje je upala…na radost onih koji od nje imaju koristi. Što sa ostalima? Ha, ništa, oni su tu ionako samo prolaznici…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype