sportski sportski sportski sportski

KOD

Planinić, Radovčić i Novačić odveli Cibonu do pobjede nad Cedevitom i donijeli mir pod Toranj

Cibona je večeras pružila odličnu utakmicu i zasluženo slavila protiv gostiju iz Ljubljane.

ABA liga, 23.kolo:

Cibona-Cedevita Olimpija 93:83 (24:19, 17:24, 19:17, 33:23)

(Planinić 24, Novačić 20 / Perry 23, Hopkins 15, Brown 15)

Cibona je na krilima odličnih Darka Planinića, Ivana Novačića i Kreše Radovčića i sa samo osam igrača dobila Cedevitu i tako izbjegla muke u zadnjem kolu, kada gostuje kod Borca.

Vodili su Jovanovićevi momci većim dijelom utakmice, kontrolirali rezultat, iako su gosti preko Perrya, Hopkinsa i Browna konstantno prijetili, imali nekoliko puta i vodstvo, no Cibona je danas bila prilično koncentrirana u većini situacija te nije dozvolila gostima da se odlijepe rezultatski.

Cibosi su ostali danas bez pravog učinka Roka Prkačina, koji je opet muku mučio sa prekršajima, s obzirom da ih je nakrcao već tri u prvom poluvremenu, no Planinić i Novačić, sa klupe, su nadomjestili njegov učinak i držali Cibonu na životu. Posebno je danas bio dobar Radovčić, koji je odlično dirigirao igrom Cibone, a kada bi sjeo na klupu odlično ga je i zamijenio Lovro Gnjidić i Cibona je imala sigurnost u organizaciji.

Gosti su se držli na životu kroz utakmicu prije svega individualnim riješenjima Perrya, prije svega, no Cibona im je pravila previše problema u napadu, pogotovo u posljednjoj četvrtini, kada su im ubacili 33 poena. Pobjedu Cibone potvrdio je Ivan Novačić, tricom za 87:79, minutu prije kraja, iako je Cibona imala u tim trenucima vodstvo i kontrolu. Na kraju deset razlike za Cibonu, koja sada mirno putuje u Čačak.

Darko Planinić je sa 24 poena, 6 skokova i 3 asistencije bio najbolji igrač Cibone, Ivan Novačić je dodao 20 poena, a Krešo Radovčić 14 poena i 8 asistencija.

Kod Cedevite, Perry prvo ime sa 23 poena, 3 skoka i 6 asista.

Foto: ABA liga / Željko Baksaj

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype