sportski sportski sportski sportski

KOD

Pobjeda protiv Cedevite nas je podigla

Kapetan Cibone Marin Rozić već je dugih 14 godina u klubu i već je zaradio status legende kluba. Prošao je Marin sve i svašta sa Cibonom, uspona i padova. Početak ove sezone neće baš pamtiti po dobrome. Uz loš početak Cibone u ABA ligi, Marinu se u 2. kolu dogodila ozljeda palca, koja ga je izbacila sa terena na nekoliko tjedana. Kako teče oporavak, što može Cibona ove sezone u oba natjecanja, koje su im ambicije, kako gleda na neuspjehe reprezentacije i što ga čeka u budućnosti, Marin je rekao našem glavnom uredniku.

 

Marine, za početak ću te pitati kako ide tvoj oporavak, kad ćeš biti spreman i što se točno dogodilo kod te ozljede?

Dogodila se dislokacija palca desne ruke, a uslijed toga povrijedio se i jedan ligament i dodatno zakomplicirao stvari. Prve prognoze su bile nekih mjesec dana oporavka, ali evo prošlo je nekih 16-17 dana i za sada ide više nego dobro, iako je to daleko još od idealnog, ali evo možda već u subotu uspijem protiv Olimpije uhvatiti neku minutažu.

Momčad je ipak i bez tebe dobila Cedevitu prošli vikend. Kako je to izgledalo pored terena za tebe koji nisi mogao igrati?

U biti izgledalo je fantastično. Koliko god je to neka otrcana fraza kad si ozlijeđen pa gledaš sa strane da je najteže, stvarno je tako. Mentalno sam se potroši i previše, bio sam poprilično blizu terena i nije bilo lako. Na kraju utakmice sreći nije bilo kraja. Prva pobjeda u ABA ligi i nakon tri utakmice u kojima su nam pobjede doslovno iskliznule, što zbog naših pomalo gluposti, što zbog nekih drugih stvari, ovo nam je stvarno trebalo.

Osjeća se polako da nakon nešto skromnijeg ulaska u sezonu Cibona polako dolazi sebi, barem je tako izgledalo protiv Cedevite.

Sigurno da. Mi smo od početka sezone i samih priprema, dobro izgledali u tim prijateljskim utakmicama i u onim službenim na početku, iako smo izgubili tri u ABA ligi. Protiv Zvezde smo mi jako dobro izgledali u Beogradu, zatim onaj nesretan poraz od Igokee kod kuće, praktički u zadnjem napadu i onda kod FMP-a u produžetku. Možemo tražiti i razloge u tome da je dosta tu novih igrača, da se ekipa izmjenila malo i da treba vremena da to sve sjedne na mjesto, a evo i protiv Cedevite se vidjelo da nam malo nedostaje i u pravom trenutku nam se vratilo to što nismo uspjeli u prethodnim utakmicama.

Što zapravo može Cibona ove sezone?

Mi imamo budžet takav kakav imamo i nismo htjeli ići preko njega i koristimo ono s čime raspolažemo. Činjenica je da je Cibona još uvijek u nekom procesu konsolidacije, još uvijek neki određeni repovi postoje i nismo htjeli gomilati neke dugove. Mi ove sezone nemamo nekakav imperativ rezultata, nego da prije svega kad smo na terenu damo sve od sebe, a rezultat će sam doći. U ovim trenucima govoriti o nekim dometima Cibone mislim da nije realno, jer kao što smo vidjeli neke rezultate na početku sezone ima svega, tako da mislim da će do kraja ABA lige biti svakavih rezultata, no ponavljam, idemo od utakmice do utakmice i ako se ukaže nekakva šansa za nečim više, budite sigurni da ćemo ju uhvatiti.

Što se tiče PH, Cibona sigurno puca na prvo mjesto, a iste ambicije sigurno imate i što se tiče Kupa?

Naravno, ambicije su tu kao i svake godine, želimo se dokopati finala pa onda što bude, pokušati odigrati najbolje što možemo. S obzirom na igrački kadar, to bi trebala biti Cedevita, e sada s kime će oni igrati to ne ovisi o nama. Hoće li rotirati pa ubaciti strance, ne znam, ali znam da je koncentracija igrača u toj njihovoj prvoj ekipi koja igra ABA ligu i Eurocup, velika. To što oni sada ne izgledaju kao tim, ne znači ništa, ja mislim da će se oni dizati kako sezona bude odmicala, jer teško da to može izgledati lošije od ovog trenutnog. Vidimo danas da su neke promjene nastupile, Rimac to sve preuzima i bit će sigurno zanimljivo vidjeti kako će se to sve posložiti.

Kako ti se općenito čini domaća liga ove sezone u odnosu na prošlu?

Mislim da će to biti zanimljivo ove sezone, barem po ovom početku. Ima tu dosta novih igrača, Bosco igra prvi puta ovu ligu, Gorica se vratila u to natjecanje i bit će to napeto sve. Škrljevo je po meni jedna zanimljiva ekipa, ali ih raspored nije mazio, imali su nas, Zadar i Split, a i mislim da se i osjeti to igranje dvije utakmice tjedno. Tu smo mi, Cedevita, Zadar, a i Split je isto tako složio zanimljivu ekipu, za sada odlično guraju i u drugoj ABA ligi, a evo i Osijek je prošlo kolo došao do pobjede protiv Šibenika i dojma sam da je kvaliteta jako dobra, ako i ne raste previše, onda je na nekom visokom nivou.

Kako ti kao kapetan i jedan od najiskusnijih u ekipi gledaš na razvoj i općenito treniranje i napredak mladića koji igraju s tobom? Gilbert, Uljarević, Slavica, Krešo Ljubičić

Cibona kad je slagala ekipu slagla je tako da Uljarević i Krešo Ljubičić imaju dosta prostora. Njima su se nažalost dogodile neke ozljede i to za sada nije otišlo u tom željenom smjeru, ali mi ne odustajemo od tog plana. Na njih nije stavljen nikakav pritisak, nego da svoje obaveze ispunjavanju profeisonalno i da će njihovo vrijeme doći te da će se svojim radom nametnuti treneru.

Dotaknut ćemo se malo i reprezentacije. Koje je tvoje neko mišljenje o ova dva neugodna poraza koja smo doživjeli i općenito o tom nekom stanju u momčadi?

Realno, dosta smo daleko od plasmana, ali mislim da se ne smije odustajati od tog cilja, a u slijedećim utakmicama treba okupiti ono najbolje što se može i pokušati doći do čuda. Što se tiče Litve i Poljske, svi smo očekivali puno više od tih utakmica. Pogotovo protiv Poljske, jer mislim da smo to dobili da bi situacija bila puno bolja. Nismo bili pravi i vratilo nam se to kroz poraz, a te neke priče da oni imaju bolje igrače od nas je za mene neisitina i deplasirano.

I za kraj, do kada Marin misli igrati košarku?

Dok me ne otjeraju iz Cibone, hahahaha. Pa imam još godinu dana ugovora, a za dalje ćemo vidjeti. Što se tiče zdravstvenog stanja tu nema problema, ova ozljeda palca je kontaktne prirode, to će proći, dok je ovo ostalo kod mene sve u redu i ukoliko me trener bude htio produžit ću ugovor.

Pustio sam Marina da na miru ode na večeru i zahvalio mu na odvojenom vremenu za razgovor za naš portal i poželio mu prije svega zdravlja, što brži oporavak i da se što prije vrati na teren, jer Cibona ga treba.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype