KOD

Počinju regionalni seminari za trenere, predavač će biti i izbornik Veljko Mršić

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Uz regionalna okupljanja perspektivnih mladih igrača koja već traju, Hrvatski košarkaški savez organizirat će i regionalne seminare za trenere.

Cilj je ovog novog i izuzetno važnog projekta okupiti trenersku struku uz predavanja vezana uz tehničko usavršavanje te da treneri isto implementiraju u svoj rad u klubovima.

“Ovakvi su seminari za trenere prijeko potrebni“, rekao je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković naglasivši značaj pokretanja seminara.

“U kontinuitetu pokretanja novih projekata, na red je došla i trenerska struka. Voljeli bismo da smo to i ranije pokrenuli, no zahtjevan je to projekt koji iziskuje određena sredstva i, naravno, dugoročno planiranje. Kako Savez raste, postalo je neminovno pristupiti i stručnom usavršavanju trenera, a uz formiranje novih liga, ovaj je projekt od vitalnog interesa za HKS. Već se dugo o tome komuniciralo unutar Saveza i u sklopu regionalnih okupljanja selekcija te ćemo ovime proširiti fokus djelovanja“, pobliže je pojasnio g. Vranković.

Iz HKS-a pozivaju sve trenere koji žele nadograditi svoja znanja da sudjeluju na regionalnim seminarima koji će se održavati u dane kada i regionalna okupljanja selekcija čime će projekt biti zaokružena priča. Prvi regionalni seminar bit će onaj za trenere regije Jug u Solinu već u nedjelju 8. prosinca, a glavni predavač bit će izbornik reprezentacije Veljko Mršić.

Raspored seminara:

08.12. 2019. SOLIN (regija Jug) – 19:00 – 21:00 (Gradska športska dvorana Bilankuša)

12.12. 2019. VUKOVAR (regija Istok) – 13:30 – 15:30 (Sportska dvorana Borovo Naselje)

15.12. 2019. MATULJI (regija Zapad) – 16:00 – 18:00 (Sportska dvorana Matulji)

17.12. 2019. VARAŽDIN (regija Sjever) – 19:30 – 21:30 (Sportska dvorana Graberje)

siječanj 2020. ZAGREB (regija Centar)

O kompletnom programu i samim seminarima, na Saboru HKS-a, koji je u nedjelju održan u Zagrebu, govorio je instruktor saveza, gospodin Dražen Orešković, koji će također biti prisutan na svim okupljanjima i predavanjima.

Tekst: HKS

Foto: HKS/Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype