KOD

Poletni Split uvjerljiv protiv Dynamica

Prvo kolo Druge ABA lige Splitu je na otvaranju donijelo beogradski Dynamic.

Split – Dynamic 93:66 (43:37)

Bajo 20, Marčinković 14, Gabrić 8/ Smiljanić 22, Tomašević 21

Otvaranje utakmice pripada “Žutima” koji odlaze na 10:3, ali gosti se brzo primiču na krilima sjajno šuterski raspoloženih Tomaševića i Smiljanić te imaju četiri poena prednosti na koncu prvog dijela susreta (19:23).

Nastavak nam donosi čvršći i šuterski bolji Split. Dvije trice ubacio je i mladi centar Darko Bajo, a s iste udaljenosti precizni su bili Marčinković, Gabrić i Morris. Nakon polovice igre plus šest je za Splićane.

Uraganski početak domaćina na startu treće četvrtine. Prisilili su goste na podosta tehničkih grešaka te izveli mnoštvo lijepih akcija, a jedna je bila posebno upečatljiva u režiji Kedže, Marčinkovića i Kalajžića. Osjetio se pravi timski duh među “Žutima”. Prednost je na sredini treće dionice igre iznosila +19 (58:39). Dynamic dinamično ubrzava i primiče se na deset poena zaostatka, ali tricama Marčinković i Morris ne dopuštaju da se gosti tek tako vrate u utakmicu te se u završnu dionicu ušlo s rezultatom 66:54 za našu momčad.

Za pohvalu je reakcija trenera Grgurevića koji je mlade Runjića i Perasovića, osim u prvom poluvremenu, gurnuo u vatru i u posljednjoj četvrtini kada se lomila utakmica na što su mladići odgovorili vrlo odgovorno i sjajnom obranom. Bajo je odigrao sjajnu rolu državši Split na dvoznamenkastoj prednosti.

Pri samom kraju Dynamic više ne pruža toliki otpor i prednost Splita ponovno raste. Dynamic jednostavno u reketu ništa nije mogao te ih je samo šut dvojice ekstra pojedinaca držao na kakvom takvom priključku. Perasović na kraju odvodi Splićane na više od 20 poena prednosti i “Žuti” potvrđuju veliku pobjedu na otvaranju nove regionalne sezone!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype