sportski sportski sportski sportski

KOD

Pozitiva sa Sjevera: U Bjelovaru osnovan 3X3 košarkaški klub, ime mu je Borik

U rad kluba bit će uključeno nekoliko poznatih košarkaških imena iz raznih dijelova Hrvatske.

U Bjelovaru je sa radom pokrenuta jedna potpuno nova zanimljiva sportska priča. Name, osnovan je Košarkaški klub Borik. U njemu će se igrati košarka 3×3, atraktivan i dinamičan novi olimpijski sport, a više detalja donosi portal Klikni.hr, koji je razgovarao o osnutku kluba i planovima sa dopredsjednikom kluba dr. Vladimirom Ferenčakom, Bjelovarčaninom sa zagrebačkom adresom koji je desetljećima usko vezan uz košarku.

“Osnivačka skupština KK Borik održana je u veljači ove godine. Osnivači kluba su Ivan Šiprak koji je izabran za predsjednika, ja sam osobno izabran za dopredsjednika, dok je Luka Šiprak tajnik. Uz spomenute tu su još Marko Kelava i Dorijan Rogović, a osnivanje kluba su podržali i brojni sportski djelatnici i entuzijasti poput dekana Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislava Krističevića, košarkaških reprezentativaca Marka Tomasa i Josipa Sesara i brojni drugi. Zbog covid mjera gradonačelnik Hrebak nije mogao prisustvovati osnivačkoj skupštini, ali je izrazio svoju bezrezervnu potporu i zaželio puno uspjeha u radu kluba.” – kazao je Ferenčak i nastavio.

“Klub je osnovan s ciljem promicanja košarkaškog sporta, s naglaskom na 3×3 priču. Krovna svjetska organizacija FIBA zadnjih godina posvećuje veliku pažnju razvoju 3×3 košarke. 3×3 nije zapravo nikakva nepoznanica. Djeca i odrasli ljudi svih godina i uzrasta su se kad tad prepustili čarima hakla. To je oblik igre kroz kojeg su se brusile mnoge legende košarke. Sve što je potrebno je jedan koš, šest igrača i jedna lopta,a sve je podređeno tome da do izražaja dođe vještina igrača.

Slijedeći vikend čeka nas prvi turnir u okviru Pro toura i otvorenog prvenstva hrvatske u Šibeniku. Idemo tamo s našom prvom ekipom, a kroz cijelu sezonu nas očekuje jako puno turnira. Scena 3×3 košarke je zaista eksplodirala u Hrvatskoj. Participirat ćemo na turnrima sa nekoliko različitih ekipa, a osim turnira u Hrvatskoj očekuju nas i međunaroni turniri van granica Hrvatske. Mogu reći da smo pioniri ovog sporta obzirom da smo jedan od prvih klubova u Hrvatskoj. Vjerujem da će se uskoro početi osnivati brojni klubovi poput našeg, primjerice jedan košarkaški klub Partizan Beograd je osnovao 3×3 klub nekoliko tjedana poslije osnutka našeg kluba, jer kao što sam rekao, 3×3 košarka doživljava eksploziju.

Sljedeći tjedan počinjemo s radom mlađih kategorija i njima ćemo posvetiti posebnu pažnju. S njima će najviše raditi trener Dorian Rogović koji je prije par dana sa ženskom ekipom U15 Trešnjevka osvojio prvenstvo Hrvatske . Što se tiče seniorske ekipe, ona već neko vrijeme trenira, i uz bjelovarske košarkaše koji košarku igraju po klubovima van Bjelovara poput braće Stefana i Julijana Zadravca i još nekih poznatih imena,preko mladih bjelovarskih nada Laića i Vrdoljaka, nekih poznatih starih španera poput Ivana Nikolića, klubu su pristupila i jaka košarkaška imena poput Darija Papka i Ivana Svobode budućeg doktora košarke koji će u klubu participirati kao igrač, ali i kao trener. U rad kluba bit će uključen i Luka Bujas zadarski košarkaški stručnajak s međunarodnim iskustvom. Sve u svemu stvara se jedna lijepa košarkaška priča u Bjelovaru.”

SUTRA KREĆE SA RADOM ŠKOLA KOŠARKE

Sutra kreće sa radom sa Ljetna škola košarke. Uz seniore radit će se na razvoju mlađih generacija. Neki veliki, krajnji cilj rada samog kluba je da se kroz bližu budućnost stvori kvalitetan i kontinuirani rad s djecom te im se kroz treninge, utakmice i druženja usade kvalitetne navike koje će ih pratiti ne samo na terenu nego i van njega. Da bi se te riječi provele u djelo, pobrinut će se treneri Dorian Rogović te Ivan Šiprak, pod čijim će se budnim okom razvijati budući španeri. Kao najbolju preporuku o kvalitetnom radu tih pojedinaca možemo istaknuti kako je mladi Dorian nedavno postigao izniman uspjeh na državnoj razini. Kao pomoći trener ŽKK Trešnjevke je u konkurenciji u15 osvojio naslov prvaka Hrvatske. Ivan Šiprak je dugi niz godina kao igrač, kapetan, mentor, trener i sportski djelatnik dio Podravca iz Virja kluba koji je nositelj kvalitete na košarkaškom sjeveru i dobro poznato ime u svijetu košarke. Ovaj dvojac posjeduje spoj entuzijazma, znanja i kvalitete koji će pokušati prenijeti na svoje polaznike.

Veliku pomoć u savjetodavnom i praktičnom djelu tijekom ljetnih mjeseci klub će imati u vidu angažmana poznatog zadarskog košarkaškog stručnajaka Luke Bujasa, a na ljetnom kampu početkom srpnja u Bjelovaru će sa mladima raditi i Mirko Hrženjak, Tomislav Matoić i Ivan Svoboda. Uz kvalitetan rad naših stručnjaka, prekrasan ambijent Borika na kojem će se i ove godine održati po mnogo čemu prepoznatljiv turnir u 3×3 košarci Fiba 3×3 Bjelovar, stvorit će se zdravi temelji za rast i razvoj mladih igrača i ljudi. Dobrodošla su djeca svih uzrasta te ih ovim putem pozivamo da nam se pridruže u ovoj lijepoj priči te budu dio našeg kluba.

Detaljne informacije dostupne na: dorianrogovic19@gmail.com ili 095 3644537 – Dorian Rogović

Izvor: Klikni.hr

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype