sportski sportski sportski sportski

KOD

Poznati su sudionici Druge lige Istok za novu sezonu

Poznati su klubovi sudionici za sezonu 2019./2020. u Drugoj ligi Istok.

Nakon što je ekipa Đakova ispala iz Prve lige, njezin povratak u Drugu ligu donio je neparan broj klubova. Sa prošlogodišnjih osam klubova i 14 kola, u novoj sezoni igrati će devet klubova kroz 18 kola, a svako kolo jedan će klub biti slobodan.

Ono što ponovno bode u oko je dosta kasni početak prvenstva pa će se tako 1.kolo igrati tek 2.11. Zadnjih nekoliko sezona kalendar se očito slaže unazad pa je tako prioritet kvalifikacijski turnir i završetak svih drugih liga u isto vrijeme, a onda se s obzirom na broj klubova po regijama slaže kalendar i određuje početak natjecanja.

Prvi dio završit će 21.12., iako to neće biti službeni kraj prvoj dijela, nego kalendarski, a drugi počinje 11.01.2020. sa devetim kolom, posljedjim iz prvog dijela, s tim da klubove očekuje pauza između 12. i 13. kola (od 08.02. do 22.02.) zbog Kupa Krešimira Ćosića. Posljednje kolo trebalo bi se održati 28.03., a stvarno ostaje čudno da se i za narednu sezonu odlučilo da se kvalifikacijski turnir ponovno igra za praznik rada, od 29.04. do 03.05.2020.

KLUBOVI DRUGE LIGE ISTOK:

KA Osijek

KK Belišće-prošlogodišnji prvak

KK Borovo

KK Đakovo

KK Olimp Inspekt-ing

KK Požega

KK Rekord-Tim

KK Vinkovci

KK Županja

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype