sportski sportski sportski sportski

KOD

Predkadeti KA Osijek prvaci Istoka

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Nakon što je odrađen ligaški dio natjecanja u dvije grupe, isfiltrirale su se ekipe za polufinale, tj. završni turnir, koji je ovog vikenda održan u Osijeku.

 

Prvi polufinalni par bio je Vrijednosnice Osijek-Vinkovci, a ekipa Vinkovaca kreirala je iznenađenje pobjedom 77:69 nad favoriziranim Brokerima. Za pobjedu je najzaslužniji bio Dominik Lučić s 32 poena te Rene Ramljak s 23 poena. Gabrijel Flanjak s 18 poena bio je prvo ime kod Osječana.

U drugoj utakmici gledatelji su također mogli vidjeti uzbudljivu košarku. Gosti iz Broda vodili su većim dijelom utakmice protiv momčadi Zvonimira Tucakovića,  KA Osijek, čak su imali i vodstvo u zadnjim minutama, ali nekoliko promašenih zicera i izgubljenih lopti, odveli su ih u poraz te preokret Osječana, koji su na kraju slavili 67:64. Akademičare je predvodio Ivan Pudar s 31 poenom, dok je kod momčadi Krune Rimca najviše poena postigao Ndiaye Malik Cvijanović i to čak 37.

U finalu je neizvjesnosti nedostajalo, pošto su Akademičari deklasirali Vinkovce 104:45 te su ponijeli naslov najboljeg na Istoku. Unatoč porazu, na završni turnir plasirale su se obje ekipe.

Polufinalni turniri na programu su od 25. do 28. travnja. KA Osijek je među osam klubova koji će u Zagrebu biti podijeljeni u dvije skupine, a s mladim Osječanima još su Cedevita (Zagreb), Zara (Zadar) i FSV Rijeka. Vinkovci će igrati u Puli, zajedno u skupini sa Mladosti (Zagreb), domaćinom Stojom i Sonik Puntamikom (Zadar).

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype