sportski sportski sportski sportski

KOD

PREMIJERKA #1: Otvaranje sezone obilježile uvjerljive pobjede, ali i Amerikanci koji su “uzeli” prvu petorku kola, Javon Levi MVP

Premijerligaši su prvi krenuli u izazove nove sezone, a samim time i rubrika Premijerka.

Dočekali smo i to, početak nove sezone u Premijer ligi, koja je tik pred svoj početak dobila novog sponzora, FAVBET kladionice, koje su “ušle” i u samo ime lige. No, naša će rubrika ostati vjerna svom jedinom imenu. Idemo redom, u kratku rekapitulaciju događanja u 1.kolu, koje je otvoreno utakmicom Cibone i Zadra, koja je trebala biti jedna sjajna uvertira u novu sezonu, no ona je bila sve samo ne to jer se Cibona nalazi u neviđenim problemima i situaciji na koju nismo do sada navikli kada su u pitanju naši klubovi, no eto, dočekali smo nažalost i to da jedan naš klub igra sa pet seniora i nekoliko juniora na početku sezone.

Zanimljivo, i što se u ovih šest sezona koliko Premijerka živi, u prvoj petorci se nikada nisu našli svi stranci, odnosno Amerikanci. Do ove sezone i ovog kola. Osim toga, nekoliko je uvjerljivih pobjeda baš upalo u oko pa tako imamo u tri utakmice +104 koš razliku ili 144 sve ukupno u šest utakmica.

CIBONA-ZADAR 81:99

Trebao je ovo biti derbi kola, no zbog spomenutih problema Cibone, to nije bio slučaj. Pobjednik se znao puno prije početka same utakmice, bilo je samo pitanje sa kolikom će razlikom slaviti aktualni prvak, Zadar. Već nakon prve četvrtine stvari su bile posve jasne, Zadar je imao +14, do poluvremena +16, da bi se Cibona malo probudila u trećoj četvrtini, ali nije to bilo dovoljno da bi se ugrozila prednost gostujuće momčadi, koja je na kraju slavila sa visokih 81:99.

Zadar je imao petoricu dvoznamenkastih u svojim redovima, koje je predvodio Marko Ramljak sa 19 poena, dok je poražene predvodio Krešimir Radovčić sa 23 poena.

DINAMO ZAGREB-DEPOLINK ŠKRLJEVO 98:59

Jednosmjerna ulica drugi dan također u Draženovom domu. Škrljevo nije doraslo Dinamu, vidjelo se to već nakon prve četvrtine, koju je domaćin dobio sa nevjerojatnih 29:7 i sve ostalo bila je utopija za momčad Damira Rajkovića, koja u ovom trenutku izgleda dosta “mršavo” i sigurno je da ju čeka dosta izazova u novoj sezoni, iako ne treba donositi previše zaključaka nakon samo jedne utakmice. Čekali su gosti vjerojatno što prije kraj utakmice, u kojoj su koliko toliko konkurentni bili tek u posljednjoj četvrtini.

Kod Dinama najefikasniji Hrvoje Garafolić sa 17 poena, kod poraženih Karlo Uljarević prvi strijelac sa 20 poena.

CEDEVITA JUNIOR-BOSCO 105:74

Još jedna od utakmica čiji je ishod bio unaprijed poznat. Bosco za sada nema konkurentnu ekipu za Premijer ligu, dosta je tamo stvari još ne posloženo i Ante Samac ispred sebe ima težak posao. U ovom susretu naletjeli su na jednu potpuno drugačiju i uređeniju sredinu, Cedevitu Junior i nadali se što manjem porazu. Za svoje prilike, Bosco se čak i dobro držao u prvom poluvremenu, ali onda su u trećoj četvrtini doživjeli potop (38:17) i na kraju upisali uvjerljiv poraz od 30 razlike.

Amerikanac Allen je predvodio Cedevitu sa 18 poena, kod Bosca 13 poena Borne Katanovića.

DUBROVNIK-ZABOK 72:59

Novi premijerligaš, Dubrovnik, je pobjedom otvorio svoju povratničku sezonu u najvišem rangu košarke. Neizvjesno prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu, minimalno, a ključnu prednost domaćin je napravio u posljednjoj četvrtini, koju je dobio 23:13 i tako si trasirao put ka pobjedi.

Filip Vujičić je sa 27 poena predvodio pobjednike, kod Zaboka 15 poena Antonia Sikirića, igrača Zadra na posudbi u Zaboku.

DUBRAVA-ALKAR 91:100

Iznenađenje kola napravio je Alkar, velikom pobjedom u Dubravi, koja je sigurno računala na dva boda na premijeri. Ipak, u redovima iz Sinja igrala su dva Amerikanca, koja su presudila. Prvo je poluvrijeme proteklo u neizvjesnom nadmetanju, a gosti su ključnu prednost ostvarili u trećoj četvrtini, u kojoj su ubacili čak 30 poena, primili 17 i tu je krenuo njihov proboj ka pobjedi. Iako je domaćin u završnim minutama uhvatio priključak, gosti su u samoj završnici bio pribraniji, precizniji i koncetriraniji te je uhvatio pobjedu.

Kod domaćih, Issaih Arnold prvi strijelac sa 18 poena, dok je goste predvodio Michael Green sa 29 poena.

SPLIT-ŠIBENKA 90:56

Splićani su novu sezonu otvorili uvjerljivom pobjedom nad oslabljenom Šibenkom, koja je igrala bez prvih centara, Topolovića i Paića, a nedostajao je i Pleadin pa se u tako krnjem sastavu nisu mogli nositi sa raspoloženim domaćinom. Iako su imali +3 nakon prve četvrtine, sve ostalo prošlo je u znaku domaćina koji je malo po malo grabio prema uvjerljivoj pobjedi. Trener Splita, Slaven Rimac, dao je priliku svim igračima pa su se tako svi upisali u strijelce.

Derek Funderburk je predvodio Split sa 20 poena, dok je kod Šibenke najviše poena ubacio Andre Brown i to 16.

PRVA PETORKA KOLA:

1.Javon Levi (Dubrovnik-Zabok)-15 poena (7/14 šut), 11 skokova, 7 asista, 4 osvojene-val 30

2.Michael Green (Dubrava-Alkar)-29 poena (10/13 šut), 5 skokova, 3 asista-val 28

3.Kevaughn Allen (Cedevita-Bosco)-18 poena (7/9 šut), 4 skoka, 6 asista, 4 osvojene-val 28

4.Ralph Bissainthe (Dubrava-Alkar)-27 poena (6/7 šut), 3 skoka, 2 asista-val 27

5.Derek Funderburk (Split-Šibenka)-20 poena (5/7 šut), 6 skokova, 2 asista, 2 blokade-val 26

DRUGA PETORKA KOLA:

1.Vito Kučić (Cedevita-Bosco)-13 poena (4/9 šut), 3 skoka, 10 asista, 1 osvojena-val 21

2.Marko Ramljak (Cibona-Zadar)-19 poena (6/12 šut), 5 skokova, 6 asista, 2 osvojene-val 25

3.Ivan Perasović (Cibona-Zadar)-22 poena (8/11 šut), 6 skokova, 4 asista, 1 osvojena, 1 blokada-val 31

4.Filip Vujičić (Dubrovnik-Zabok)-27 poena (7/15 šut), 3 skoka, 4 asista, 1 osvojena, 2 blokade-val 25

5.Karlo Žganec (Cibona-Zadar)-15 poena (6/8 šut), 8 skokova-val 19

MVP KOLA:

Javon Levi (Dubrovnik-Zabok)-15 poena (7/14 šut), 11 skokova, 7 asista, 4 osvojene-val 30

TABLICA NAKON 1.KOLA:

RASPORED 2.KOLA:

Šibenka-Zadar

Bosco-Dubrovnik

Alkar-Cibona

Zabok-Dinamo Zagreb

Škrljevo-Dubrava

Split-Cedevita Junior

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype