sportski sportski sportski sportski

KOD

PREMIJERKA #16: Škrljevo osvojilo Zabok, Hermes tricama potopio Furnir, Marin Marić MVP

Premijerligaši su nastavili natjecanje odigravanjem 16.kola.

Niti ovo kolo nije moglo proći bez odgode pa je tako zbog novih pozitivnih nalaza u redovima Cibone, odgođena njihova utakmica protiv Alkara. U ostalim susretima kao iznenađenje kola izdvojit ćemo pobjedu davljenika Hermesa kod Furnira, a i poraz Zaboka na domaćem terenu od Škrljeva se može svrstati u možda neočekivan rezultat, iako se Rajkovićevoj momčadi mora priznati dobra forma u posljednjim utakmicama. Zadar se prilično namučio kako bi došao do pobjede nad Vrijednosnicama, dok je Gorica i drugi puta u kratkom periodu bila bolja od Šibenke. Split je pobjedom nad Sonikom naplatio dug iz prvog dijela, kada je doživio poraz u Jazinama…

GORICA OPET BOLJA OD ŠIBENKE

Gorica je i drugi put u svega desetak dana bila bolja od Šibenke, iako početak susreta to nije nagovještavao. Bolje je u utakmicu ušla momčad Dženana Rahimića, iako je igrala bez Amerikanca Jamesa Freemana. No, Gorica je krajem prvog dijela počela hvatati priključak, da bi u drugom poluvremenu potpuno zaustavili domaćine u napadačkom dijelu utakmice. Sa druge strane, njeni su napadači proradili u napadu i Sesar je pronašao pobjedničku formulu i Gorica je odnijela dva boda sa Baldekina. Odličan je bio Lovro Mazalin kod pobjednika, a kod domaćih bivši igrač Gorice, Milija Miković.

ŠKRLJEVO UZELO PUNI PLIJEN KOD ZABOKA

Damir Rajković je odlično pripremio svoju momča za gostovanje kod Zaboka, koji je ostao bez Mladena Primorca u ovom zimskom prijelaznom roku, što se odmah osjetilo u igri momčadi Ivana Tomasa. Upravo su to iskoristili gosti i preko rasploženih Josipa Barnjaka i Jure Gunjine od početka utakmice nametnuli svoj ritam, koji nije odgovarao domaćinu. Na ruku im nije ni išla činjenica da osim Antonia Črnjevića i Luke Tomasa, nisu imali pretjerano raspoloženih igrača i u takvim okolnostima, nisu ni mogli pružiti više. Gosti su, kada su uhvatili desetak poena prednosti, tu prednost i sačuvali do kraja utakmice i kući se vratili sa dva boda.

ZADAR JEDVA PREKO VRIJEDNOSNICA DO NOVE POBJEDE

Prilično mlako i nezainteresirano su izgledali Zadrovi igrači protiv momčadi iz Osijeka, koja je u međuvremenu ostala bez udarnog dvojca Jordano-Frye. Zamjene koje su stigle će trebati vremena da se “uhodaju”, no to se u ovoj utakmici i nije toliko osjetilo. Zadar je bolje otvorio utakmicu, koju je realno trebao odraditi sa pola snage, no gosti su to “nanjušili” krajem prvog poluvremena i malo po malo preuzimali konce igre. Imali su u drugom dijelu većinu vremena i vodstvo, dok Ivan Perinčić nikako nije uspjevao razbuditi svoje momke. Ipak, u finišu utakmice, gosti su sami sebe pobjedili, jer svoje prilike da kreiraju iznenađenje nisu iskoristili, brzali su nepotrebno u nekim akcijama i Zadar se prvo vratio u utakmicu, da bi preuzimanjem vodstva u zadnjoj minuti, stigao do pobjede. Osječani su čak i imali priliku u posljednja dva napada izboriti produžetak, no nisu izabrali najbolja riješenja i pobjeda je ipak ostala u Zadru.

MARIN MARIĆ “RIJEŠIO” ZADRANE

Split je dočekao Sonik bez Ilije Đokovića, Marka Lukovića i Antonia Vrankovića i to se osjetilo u prvom poluvremenu. Motivirani gosti, posebno Lovre Runjić, su stvarali domaćinu dosta problema u prvom poluvremenu, no ulaskom u drugi dio, Split je podigao agresivnost u obrani, ali i u napadu i to se na kraju pokazalo kao dobitna formula. Marin Marić je za Sonikove igrače bio nezaustavljiv i njegovih 36 poena su na kraju bili presudni za pobjedu domaće momčadi.

HERMES SA 16 TRICA TORPEDIRAO FURNIR

Hermesova igra očito nikako ne odgovara Krstićevoj momčadi, koja je u posljednjih nekoliko tjedana ostala bez važnog dvojca Brzoja-Buovac i to se se osjetilo na ovoj utakmici. Gosti su od početka pokazali zavidnu dozu preciznosti, dok je obrana Furnira bila ispod nivoa na ovoj utakmici, bez obzira na njihovo vodstvo na poluvremenu. Gosti su se u drugom poluvremenu potpuno otvorili, nastavili sa dalekomentnom paljbom i kada su poveli, više svoju prednost nisu ispuštali, što im je na kraju donijelo drugu pobjedu u sezoni.

PRVA PETORKA KOLA:

1.Ivan Svoboda (Furnir-Hermes)-18 poena (4/8 šut), 4 skoka, 6 asista, 1 ukradena-valorizacija 22

2.Josip Barnjak (Zabok-Škrljevo)-21 poen (8/18 šut), 8 skokova, 4 asista, 2 ukradene, 2 blokade-valorizacija 25

3.Lovro Mazalin (Šibenka-Gorica)-18 poena (8/11 šut), 9 skokova, 1 asist, 3 ukradene-valorizacija 26

4.Kristijan Šutalo (Furnir-Hermes)-19 poena (9/12 šut), 11 skokova, 1 asist, 2 ukradene, 1 blokada-valorizacija 28

5.Marin Marić (Split-Sonik)-36 poena (13/22 šut), 8 skokova, 1 asist, 1 ukradena, 1 blokada-valorizacija 37

DRUGA PETORKA KOLA:

1. Filip Kordić (Furnir-Hermes)-22 poena (8/14 šut), 2 skoka, 5 asista, 3 ukradene-valorizacija 22

2.Pavle Marčinković (Split-Sonik)-10 poena (4/4 šut), 4 skoka, 8 asista, 1 ukradena-valorizacija 21

3.Jure Gunjina (Zabok-Škrljevo)-17 poena (6/8 šut), 8 skokova, 3 asista, 1 blokada-valorizacija 23

4.Milija Miković (Šibenka-Gorica)-26 poena (10/18 šut), 6 skokova, 1 asist, 1 blokada-valorizacija 22

5.Chinanu Onuaku (Zadar-Vrijednosnice)-11 poena (4/7 šut), 15 skokova, 7 asista, 2 blokade-valorizacija 22

MVP KOLA: Marin Marić (Split-Sonik)-36 poena (13/22 šut), 8 skokova, 1 asist, 1 ukradena, 1 blokada-valorizacija 37

TRENER KOLA: Damir Rajković (Škrljevo)

MOMČAD KOLA: KK Hermes Analitica

TABLICA NAKON 16.KOLA:

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype