PREMIJERKA #18: Ciboni i Splitu derbiji kola, Šibenka uvjerljiva protiv Dinama, Dino Cinac MVP

Odigrano je 18.kolo u Premijerki, sa jednom odgodom.

Zagrebački derbi igali su Cedevita Junior i Cibona, koja je u sastavu imala povratnika Filipa Bundovića, koji se oporavio od ozljede ramena, a na kraju je upravo on bio prevaga. Od početka je Cibona gradila igru preko Bundovića, koji je bio nerješiva enigma za domaćina. Cibona je na kraju uzela sigurnu pobjedu, a Bundović je utakmicu završio sa 31 poenom na kontu. Drugi derbi igran je na Gripama, gdje je Split ugostio Zadar. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme Žuti su hvatali priključak za aktualnim prvakom, koji je igrao bez Luke Božića i Marka Ramljaka, a tek u završnici su uspjeli doći do vodstva. Ponovno je Zadar u trećoj četvrtini uhvatio vodstvo, imao i +11 i činilo se da imaju sve pod kontrolom, no u posljednjih deset minuta Zadar je stao. Postigli su samo 4 poena u posljednjoj četvrtini, a a potpuni preokret dogodio se tek u posljednjem napadu domaćih, koji su preko Jamesa Funderburka i njegove dvice došli do vodstva i na kraju pobjede.

Dubrava je dugo držala pod kontrolom sve u Dubrovniku, sve do posljednje četvrtine, u koju se ušlo sa njihovim vodstvom 45:54, no onda su neobjašnjivo stali, iako treba reći da se u tom trenutku dosta pitalo i Dubrovnik. Domaćin je posljednju četvrtinu odigrao kao u transu, predvođeni raspoloženim Petrom Dubeljom, koji je vukao momčad do potpunog preokreta, ubacivši nevjerojatnih 22 poena u posljednjih deset minuta. Većina tih poena bila je krucijalna za njegovu momčad, koja je na kraju upisala pobjedu. Šibenka je uvjerljivo porazila Dinamo, iako se to nije činilo na poluvremenu, gdje su gosti iz Zagreba imali vodstvo 40:41. Šibenčani su ona “poludjeli” u trećoj četvrtini (29:13) i utakmicu odveli u potpuno drugi smjer. Iskontrolirali su to vodstvo do kraja utakmice i došli do sedme pobjede u sezoni, druge u nizu.

Zabok je još jednom pokazao koliko je opasan, iako se i prije utakmice, s obzirom na predstave u posljednjih nekoliko kola i očekivala pobjeda protiv Škrljeva. Razgoropadili su se igrači Ivana Tomasa, posebno Dino Cinac, za kojeg gostujući trener Edi Dželalija nije pronašao obrambenog igrača koji će ga zaustaviti. Čak 104 poena ubacio je domaćin, dok se Cinac na kraju zaustavio na 42 poena, uz samo pet promašaja iz igre. Duouble-double upisao je i Amerikanac Nick Neal, koji je definitivno pohvatao sve konce i potpuno se adaptirao za novu sredinu.

PRVA PETORKA KOLA:

1.Nick Neal (Zabok-Škrljevo)-13 poena (5/6 šut), 4 skoka, 13 asista, 1 osvojena-val 29

2.Luka Babić (Šibenka-Dinamo)-22 poena (9/17 šut), 3 skoka, 2 asista, 1 osvojena-val 20

3.Petar Dubelj (Dubrovnik-Dubrava)-34 (11/22 šut), 7 skokova, 3 asista, 4 osvojene-val 32

4.Dino Cinac (Zabok-Škrljevo)-42 poena (15/20 šut), 7 skokova, 2 asista, 4 osvojene-val 46

5.Filip Bundović (Cedevita-Cibona)-31 poen (10/13 šut), 1 asist, 1 osvojena-val 28

DRUGA PETORKA KOLA:

1.Marko Lukić (Šibenka-Dinamo)-17 poena (6/13 šut), 9 skokova, 3 asista-val 20

2.Aleksandar Aranitović (Cedevita-Cibona)-14 poena (4/9 šut), 6 skokova, 4 asista, 2 osvojene-val 19

3.Shannon Shorter (Split-Zadar)-13 poena (5/15 šut), 11 skokova, 6 asista-val 20

4.Matej Perković (Šibenka-Dinamo)-14 poena (4/5 šut), 10 skokova-val 18

5.Lovro Mazalin (Split-Zadar)-20 poena (7/9 šut), 5 skokova, 3 asista, 2 osvojene-val 22

MVP KOLA:

Dino Cinac (Zabok-Škrljevo)-42 poena (15/20 šut), 7 skokova, 2 asista, 4 osvojene-val 46

TABLICA NAKON 18.KOLA:

HKS

RASPORED 19.KOLA:

ZABOK-ŠIBENKA

ŠKRLJEVO-BOSCO

ALKAR-SPLIT

CIBONA-DUBROVNIK

DUBRAVA-DINAMO ZAGREB

ZADAR-CEDEVITAODGOĐENO

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype