sportski sportski sportski sportski

KOD

PREMIJERKA #19: Čak 5 gostujućih pobjeda, Zabok deklasirao Furnir, Alkar osvojio Osijek, Petar Marić MVP

U šest odigranih utakmica, gosti su slavili u njih čak pet.

19.kolo Premijer lige je donijelo dosta neuobičajene rezultate, ne u nekom smislu iznenađenja, nego su u pitanju gotovo sve gostujuće pobjede, njih pet, dok je jedino Split uspio obraniti domaći teren protiv Šibenke. Zadar je bez problema odradio gostovanje kod Hermesa, Cibona je u drugom poluvremenu slomila Sonik u Zadru, dok je Gorica prošla neokrznuto kod Škrljeva. Zabok je relativn lako odradio gostovanje kod Furnira, što je na kraju rezultiralo ostavkom Vladimira Krstića na mjesto trenera Furnira, dok je Alkar konačno stigao do pobjede nakon pet sušnih kola i to u Osijeku te gurnio momčad Stipe Šarlije u niz od pet utakmica bez slavlja.

SPLIT SIGURAN PROTIV ŠIBENKE ZA NOVU STOTKU OD POENA

Splićani nisu imali previše problema protiv Šibenke u svojoj dvorani. Tek prvu četvrtinu su gosti odolijevali napadima Skelinovih trupa, a onda je u drugoj četvrtini Split zaigrao puno bolje i angažiranije, što se osjetilo i na rezultatu. Pitanje definitivnog pobjednika je bilo riješeno u trećoj četvrtini kada je Split pobjegao na više od 20 razlike i za goste više nije bilo nikakve nade.

GORICA SE NAKON ABA 2 LIGE VRATILA PREMIJERKI POBJEDOM

Gorica je nakon balona u Banja Luci stigla na nezgodno gostovanje u Škrljevo. Prilično neizvjesno prvo poluvrijeme, Gorica je u nastavku pretvorila u svoju nadmoć, otišla na +15 i mirno zaključila utakmicu. Tom pobjedom momčad Josipa Sesara je i dalje ostala u vrhu tablice, odmah iz prvoplasiranog Zadra.

CIBONA TEK U DRUGOM POLUVREMENU SLOMILA SONIK

Momčad Ivana Velića je cijelo prvo poluvrijeme mučila sa napadima Sonika, koji su bili sve osim iznenadnih. Imali su Vlašićevi momci na poluvremenu +5, što je za njih bio odličan rezultat s obzirom da su nastupili bez svog najboljeg igrača Tomislava Cvitkovića. Cibona je ipak u drugom dijelu postavila stvari na svoje mjesto. Dobili su treću četvrtinu sa visokih 30:12 i okrenuli sve na svoju stranu i do kraja utakmice nije bilo opuštanja i popuštanja te je na kraju upisana uvjerljiva pobjeda.

ZABOK IZREŠETAO FURNIR U GOSTIMA

Da nešto baš i ne štima u Furniru pokazala je utakmica sa Zabokom, iako je činjenica da su odlascima Brankovića i Brzoje, nosioca igre, bitno oslabljeni ušli u nastavak sezone, ipak ovako uvjerljiv poraz nitko nije očekivao. Relativno izjednačeno prvo poluvrijeme u nastavku utakmice se pretvorilo u jednosmjernu ulicu, u kojoj je sudjelovao samo Zabok. Postigli su momci Ivana Tomasa u drugih dvadeset minuta 55 poena, primili samo 30 i došli do uvjerljive pobjede. Na kraju se mogu pohvaliti da su domaćinu natrpali čak 15 trica. Uvjerljiv poraz je na kraju rezultirao ostavkom Vladimira Krstića pa je Furnir preuzeo Darko Krunić, vojnik kluba, koji će pokušati malo razdrmati momčad.

ALKAR PREKINUO NIZ OD PET PORAZA U OSIJEKU, KOJI IH SADA IMA PET

Sinjani su u Osijek otišli sa nadom da mogu prekinuti niz od pet poraza, kao što se i domaća momčad nadala da će prekinuti svoj od četiri. Na kraju je utakmica završila u znaku broja pet. Osječani su upisali peti poraz i nizu, a Alkar je svoj niz poraza zaustavio na brojci pet. Osječani su igrali bez Čelebića, za kojeg je sezona završena, dok je Šveđanin Clarence igrao nedovoljno oporavljen što se osjetilo u igri pa ga je Šarlija drugo poluvrijeme ostavio na klupi. Sve je to rezultiralo prilično skromnom igrom domaće momčadi u napadu, što je Alkar namirisao i kada je uhvatio značajnije vodstvo u drugom dijelu, nije ga više ispuštao. Uspjeli su domaći igrači u završnici malo smanjiti zaostatak, no Damir Milačić je svoje momke dobro usmjerio u tim trenucima i kući krenuo sa dva boda u džepu.

ZADAR BOLJI OD HERMESA KOJI JE PRUŽIO SOLIDAN OTPOR

Zadrani su u povratku iz Novog Mesta, odradili gostovanje kod Hermesa. Utakmica na nešto više poena je gotovo cijelo vrijeme išla u Zadrovom smjeru, no Hermes se nije predavao kroz svih četrdeset minuta, iako su nastupili bez kapetana Filipa Kordića. Ipak, kvaliteta i širina su na kraju presudili i Zadar je došao do nove, 15 pobjede u sezoni.

PRVA PETORKA KOLA:

1. Blaž Mesiček (Split-Šibenka)-16 poena (6/8 šut), 3 skoka, 8 asista, 2 blokade-valorizacija 23

2. Petar Marić (Furnir-Zabok)-25 poena (8/11 šut), 3 skoka, 2 asista, 1 ukradena-valorizacija 27

3.Toni Nakić (Sonik-Cibona)-19 poena (7/10 šut), 4 skoka, 4 asista-valorizacija 23

4.Hasan Varence (Vros-Alkar)-13 poena (5/7 šut), 9 skokova, 1 ukradena, 1 blokada-valorizacija 18

5.Marin Marić (Split-Šibenka)-15 poena (7/10 šut), 10 skokova, 4 asista, 4 ukradene, 1 blokada-val 27

DRUGA PETORKA KOLA:

1.Luka Pandurić (Furnir-Zabok)-23 poena (8/9 šut), 2 skoka, 2 asista-valorizacija 24

2. Mate Kalajžić (Škrljevo-Gorica)-14 poena (5/5 šut), 5 skokova-valorizacija 14

3.Kodi Justice (Hermes-Zadar)-22 poena (9/15 šut), 8 skokova, 2 asista, 3 ukradene-valorizacija 27

4.Pavao Paić (Vros-Alkar)-26 poena (9/17 šut), 6 skokova, 2 asista, 4 ukradene, 1 blokada-valorizacija 27

5.Chinanu Onuaku (Hermes-Zadar)-17 poena (6/6 šut), 4 skoka, 4 asista, 2 ukradene, 2 blokade-valorizacija 26

MVP KOLA: Petar Marić (Furnir-Zabok)-25 poena (8/11 šut), 3 skoka, 2 asista, 1 ukradena-valorizacija 27

TRENER KOLA: Damir Milačić (Alkar)

MOMČAD KOLA: KK Zabok

TABLICA NAKON 19.KOLA:

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype