sportski sportski sportski sportski

KOD

PREMIJERKA #20: Ciboni derbi protiv Zadra, Zabok osvojio Mavrince, pad Alkara u Osijeku, Makoi Anyarbiany MVP

Donosimo pregled jubilarnog 20.kola Premijer lige.

Odigrano je nakon dugo vremena kompletno kolo, u kojem smo u vidjeli svih šest utakmica. Po tri u petak i subotu, s obzirom da su se ABA ligaši morali vratiti svojim obavezama, a već početkom ovog tjedna igra se i nekoliko zaostalih susreta.

Derbi kola igran je na Višnjiku, gdje je Zadar tražio pobjedu protiv Cibone, kako bi joj još više odmaknuo na tablici, iako to u ovom trenutku i nema nekakav velik značaj. No i sa druge strane, Cibona je tražila put ka pobjedi, ne bi li dodatno namumpala samopouzdanje pred važne utakmice koje joj slijede. Zanimljiva i neizvjesna utakmica na kraju je, jednim dijelom, usmjerena na mlin Cibone u trećoj četvrtini, kada su momci iz Zagreba u jednom trenutku otišli na +10, no Zadar je sve vratio na početak do kraja iste četvrtine. Ipak, Cibona je sve prelomila u posljednjoj četvrtini, kada su se puno bolje snašli, ubacili neke trice i lagane kontre, dok se Zadar za to vrijeme malo pogubio i otišao u poraz, iako je pretposljednji napad Carter preran potrošio, uz to promašio je šut za produžetak i Cibona je počela slaviti. Split nije imao nikakvih problema na svom parketu protiv Šibenke pa su Žuti upisali novu pobjedu u sezoni, devetu maksimalnu na svom parketu, a niz nepobjedivosti na Gripama podigli na okruglih 30 utakmica.

Vrijednosnice su na svom terenu zaustavile zahuktali Alkar, koji nije uspio upisati treću pobjedu u nizu i kapitalizirati pobjedu nad Zadrom. Momci Marka Mandića su od početka utakmice nametnuli svoj ritam, koji nikako nije odgovarao gostima iz Sinja i unatoč nešto lošijim periodima u drugom poluvremenu, momčad sa Istoka Hrvatske je došla do važne pobjede. Važnu pobjedu, koja ih i dalje drži u poziciji da se bore za Ligu za prvaka, ostvarili su košarkaši Zaboka, koji su u direktnom dvoboju slavili kod Škrljeva, na krilima dobre igre Gunjine i Črnjevića. Obje ekipe još imaju 5 utakmica za odigrati, Zabok nešto bolji raspored i ukoliko se bodovno izjednače nakon 22 kola, Zabok će zbog dvije međusobne pobjede u Ligu za prvaka.

Furnir je upisao također važnu pobjedu za ostankom na životu, na svom parketu nad Goricom, koja je pružila jednu blijedu igru, za koju opravdanje može tražiti opet u kratkoj rotaciji, koja za razliku od utakmice protiv Cedevite, u subotu nije dala ploda. Odličnu utakmicu odigrao je Vidović za Furnir. Cedevita Junior nije imala previše problema protiv davljenika Sonik Puntamike, koju prate samo problemi, kako rezultatski, tako i financijski i to se osjeti i na terenu, nažalost.

PRVA PETORKA:

1.Mateo Vidović (Furnir-Gorica)-24 poena (7/10 šut), 4 skoka, 4 asista-val 25

2.Makoi Anyarbiany (Vros-Alkar)-17 poena (8/9 šut), 9 skokova, 10 asista, 1 blokada-val 31

3.Lovre Runjić (Split-Šibenka)-26 poena (12/17 šut), 5 skokova, 2 asista, 3 ukradene-val 31

4.Antonio Črnjević (Škrljevo-Zabok)-15 poena (6/9 šut), 7 skokova, 6 asista, 4 ukradene-val 24

5.Nathan Reuvers (Zadar-Cibona)-13 poena (6/8 šut), 10 skokova, 1 blokada-val 20

DRUGA PETORKA:

1.Vito Porobić (Vros-Alkar)-15 poena (5/12 šut), 5 skokova, 8 asista, 3 ukradene-val 22

2.Rok Radović (Cedevita-Sonik)-20 poena (7/16 šut), 6 skokova, 5 asista, 2 ukradene, 1 blokada-val 22

3.Marko Bošnjak (Vros-Alkar)-21 poen (8/12 šut), 3 skoka, 1 ukradena, 1 blokada-val 19

4.Jure Planinić (Cedevita-Sonik)-13 poena (3/4 šut), 9 skokova, 1 asist-val 21

5.Đorđe Topolović (Vros-Alkar)-20 poena (6/16 šut), 8 skokova, 3 asista, 1 ukradena, 1 blokada-val 19

MVP KOLA: Makoi Anyarbiany (Vros-Alkar)-17 poena (8/9 šut), 9 skokova, 10 asista, 1 blokada-val 31

TRENER KOLA: Gašper Okorn (Cibona)

MOMČAD KOLA: KK Furnir

TABLICA NAKON 20.KOLA:

Izvor: HKS

RASPORED 21.KOLA:

Adria Oil Škrljevo-Split

Zabok-Cedevita Junior

Sonik Puntamika-Furnir

Gorica-Zadar

Cibona-Vrijednosnice Osijek

Alka-Šibenka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype