sportski sportski sportski sportski

KOD

Preokret Splita u Osijeku

Košarkaši Splita napravili su preokret u zadnjoj četvrtini u Osijeku i došli do pobjede. Osječani su vodili gotovo cijelu utakmicu, no koncentracija im je popustila u zadnjim minutama, što je Split znalački iskoristio i slavio.

 

Premijer liga, 9.kolo:

Vrijednosnice Osijek-Split 75:78 (19:11,16:20,21:19,19:28)

(Ihring 20, Vrkić 14/Gabrić 17, Veljačić 17)

 

Splićani su jako loše otvorili utakmicu i dopustili Osječanima početnih 9:0, a prvi koš Žuti su postigli nakon četiri i pol minute. Raspoloženi domaći igrači su pobjegli Splitu na 19:8, no Veljačić je tricom na isteku zadnje četvrtine uspio malo smanjiti zaostatak za 19:11. Splićani su se potpuno vratili u utakmicu koševima Kovačevića u 13.minuti da bi zakucavanjem Cobbinsa i poveli 21:22. Domaći su tada napravili svoju mini seriju od 7:0 i ponovno poveli i natjerali Anzulovića na time-out i nekoliko svježih igrača u petorci. Unijelo je to malo živosti u igru Žutih koji su se do poluvremena ipak malo konsolidirali i ipak dobili drugu četvrtinu 16:20. Kalajžić i Veljačić bili su najraspoloženiji kod Splita svaki s 8 poena, a kod Osječana Perić, Ihring i Abul-Malik svaki po 7 poena.

Ponovno su Splićani lošije otvorili drugo poluvrijeme i igrali sa puno oscilacija, a Anzulović nikako nije uspjevao pronaći raspoloženu petorku koja bi mogla uspješno braniti raspoloženog domaćina. Ihring je Splitu zadavao najviše problema, prije svega svojim uspješnim šutevima za tri poena, dok su Žuti u napadu u nekoliko situacija nepotrebno komplicirali i bilo je u najmanju ruku čudno da su se u nekim situacijama igrači nalazili sami na šutu, no nisu šutirali. Rezultat svega je 21:19 četvrtina koja je pripala Osječanima. Početak zadnje četvrtine domaći su otvorili koševima Vrkića, koji je dominirao u reketu i opet natjerao Anzulovića na time-out. Splićani su imali dosta problema sa obrambenim skokom, što je rezultiralo poenima Osječana i novim napadima. U zadnje dvije minute ušlo se sa prednošću Vrijednosnica 68:66, a onda su uslijedili koševi i sa jedne i sa druge strane, da bi Veljačić na 1:21 prije kraja izjednačio pogođenim bacanjima na 70:70. U napadu je tada Ihring previše forsirao i izgubio loptu te Splitu dao mogućnost na pređe u vodstvo, što je Cobbins i iskoristio za 70:72, a Vrkić je promašio oba slobodna bacanja nakon prekršaja na istom igraču. Na drugoj strani, Veljačić je iskoristio oba bacanja i Splitu donio vodstvo 70:74 i tako odveo Split na obećavajuću prednost. Ihring je tada zabio oba bacanja za 72:74, a nakon prekršaja Gabrić na drugoj strani zabija bacanja za 72:76. Perić je u zadnjem napadu zabio tricu iz očaja za 75:76, no Osječani nisu bili koncentrirani u obrani, nisu stigli napraviti prekršaj i Gabrić je u kontri zaključio utakmicu za 75:78.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype