sportski sportski sportski sportski

KOD

Preokret Zadra u Skopju za 1:1

Nakon loše utakmice u Zadru i poraza, momčad Ante Nazora probudila se u drugom poluvremenu druge utakmice te došli do izjednačenja.

 

ABA liga, doigravanje za ostanak, 2.utakmica:

MZT Skopje-Zadar  77:78 (23:18,20:17,15:21,19:22)

(Woodard 26, Medford 17/ Little 20, Žorić 17)

 

Zadar je ponovio loše poluvrijeme iz Zadra pa je domaćin to iskoristio i držao prednost od 5-6 poena u nizu. Zadrani su konstantno zaostajali, no pred kraj poluvremena, točnije u 18.minuti uspjeli su se vratiti do kraja u utakmicu i došli do izjednačenja 35:35. No, nisu uspjeli zadržati smirenost i koncentraciju, prije svega u obrani pa je domaća momčad napravila seriju 8:0 i otišla ponovno na 8 razlike do poluvremena.

Malo bolje su Zadrani ušli u drugo poluvrijeme i dobili su 21:15 i nadoknadili sve ispušteno iz prvog poluvremena. Ono što nisu uspjevali je preći u vodstvo, sve do 33. minute kada su ipak poveli bacanjima Luke Žorića 61:63. Vodstvo Zadra, poništio je Ive Ivanov tricom za 64:63. Nakon toga Zadar se probudio i preko Božića, Dašića i Vukovića potpuno prešao u vodstvo 67:71 na četiri minute prije kraja. Zakucavanjem Dašića u 38. minuti Zadar je otišao na 69:75 pa mu se u tom trenutku ukazala velika prilika za pobjedu. Uslijedila je lutrija bacanja, gdje je Božić mogao potvrditi pobjedu, no promašio je, Woodard je tricom na petnaest sekundi prije kraja smanjio na samo jedan razlike, 76:77. Zadru je ostao zadnji napad, Bojić je napravio prekršaj na Žoriću koji je imao dva bacanja, iskoristio samo jedno za 76:78, nakon čega je domaća klupa pozvala time-out, a Woodard je iznudio prekršaj te zabio jedno bacanje, nakon čega je lopta ispala Luki Žoriću i ostavila MTZ-u osam sekundi na zapad. Woodrad je odradio jako loše zadnji napad te lopta gotovo da i nije došla do koša i Zadar je upisao važnu pobjedu.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype