sportski sportski sportski sportski

KOD

Prepelić i Dončić uništili Hrvatsku, za koju je Hezonja ubacio 37 poena

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Slovenija je i drugi puta u svega nekoliko dana pobjedila Hrvatsku, ovoga puta na krilima Luke Dončića.

Hrvatska je stigla u Ljubljanu na uzvrat Sloveniji, sa željom da se popravi loš dojam iz Rijeke, kada nas je Slovenija relativno lako pobjedila. I opet nije dobro počelo za nas, dok smo se mi još zagrijavali u uvodnim minutama, domaća je momčad zabijala iz svih pozicija i vrlo brzo pobjegla na 20:8. Loše reakcije u obrani naših igrača, prebacile su se i u napad, gdje nije baš bilo nekih ideja pa smo u tom periodu izgledali bezidejno. Luka Dončić je zaigrao od početka za Sloveniju, njegove ideje na terenu su suigrači provodili u poene, no skupio je Luka tri penala u prvom poluvremenu već.

Ipak, nakon ulaska Maria Hezonje u našu petorku, stvari su se rapidno brzo počele mijenjati. Razigrao se Hez, zabio nekoliko trica, razigravao suigrače i naša je igra odmah ličila na nešto konkretno. Iako nismo pretjerano podigli agresivnost u obrani, Slovenci su u drugoj četvrtini izgledali malo lošije, a tricom Roka Ukića imali smo i prvo vodstvo 34:35. Hezonja je do kraja poluvremena ubacio fantastičnih 21 poen, a nakon nekoliko izmjena vodstava, uhvatili smo vodstvo 50:52 nakon prvih dvadeset minuta. Hrvatskoj je najviše problema u prvom dijelu stvorio Mike Tobey, koji je našim centrima ubacio 18 poena u prvom poluvremenu.

Odlično je naša momčad otvorila drugi dio, Hezonja je ubacio dvicu, a Ukić i Šakić svaki po tricu i brzo smo otišli na 54:62 u 24.minuti. Mijenjao je Mršić nakon toga, ušli su Babić i Katić umjesto Ukića i Hezonje, a to su domaći igrači iskoristili i vrlo brzo, zahvaljujući 4 poena Luke Dončića i Ede Murića došli na 63:65 u 27.minuti. Pala je naša igra definitivno u tim trenucima, no Hezonja nas je dvicom i dodatnim bacanjem vratio na +3 (65:68). Do kraja četvrtine, Slovenija je potpuno okrenula naše vodstvo, serijom 12:2, a zacementirao nas je Klemen Prepelič, tricom sa pola terena uz zvuk sirene, za 77:70.

Luka Dončić i Mike Tobey su već u prvoj utakmici pokazali sa nekoliko alley-oop poteza pokazali da je konekcija odlična i bit će njihova udarna snaga na turniru u Kaunasu

Onda je početkom četvrte četvrtine se ponovno probudio Mario Hezonja i sa vezanih 7 poena doveo rezultat do izjednačenja 77:77. Slovenci su ipak kontrolirali rezultat kako se utakmica bližila kraju pa su tako u 36.minuti imali +7 (85:78). Nakon Prepeličeve trice u 37.minuti Slovenija je otišla na +9 i pitanje pobjednika je bilo riješeno. Konačni rezultat bio je na kraju 97:88.

Prepelić je bio prvi strijelac Slovenije sa 31 poenim, dok je Luka Dončić utakmicu završio sa 10 poena, 7 skokova i čak 17 asistencija.

Hrvatsku je predvodio Mario Hezonja sa čak 37 poena, dok je Roko Ukić utakmicu završio sa 23 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype